Äiti hoiti tyttärensä syöpää kannabisöljyllä ja yrteillä – pakenivat perinteisiä hoitoja: ”En halua miettiä joka päivä, kuolenko vai elänkö"

Lapsen syöpä muutti perheen elämän 8:33
Videolla äiti ja poika kertovat, miten lapsen sairastuminen syöpään muutti koko perheen elämän.

Maksasyöpään sairastuneen tytön äiti lopetti 13-vuotiaan länsimaiseen tieteeseen perustuvat hoidot ja alkoi lääkitä lasta ”luontaishoidoilla”. Viranomaiset pidättivät äidin ja ottivat syöpään sairastuneen lapsen huomaansa.

Yhdysvalloissa Oregonissa asuva Christina Dixon on pidätetty ja häntä syytetään vapauden riistosta sekä kaltoinkohtelusta, kertoo Nine.com.au-uutissivusto. Christinan 13-vuotias tytär Kylee sairastaa aggressiivista maksasyöpää, jota äiti on lääkinnyt esimerkiksi kannabisöljyllä, yrteillä ja vitamiineilla.

Koska luontaishoitojen tehosta syöpään ei ole luotettavaa näyttöä, viranomaiset haluavat puuttua asiaan. Tutkimuksissa uskomushoitoihin nojautumisen on huomattu johtavan todennäköisempään syöpäkuolemaan. Lääkäreiden mukaan Kyleen syöpäkasvain täytyy leikata ja hänelle pitää mahdollisesti tehdä maksansiirto.

Kyseenalaisiin luontaishoitoihin luottava Christina pakeni länsimaista lääketiedettä tyttärensä kanssa Oregonista Las Vegasiin. Heidät löydettiin piilottelemasta hotellista, ja Kylee otettiin viranomaisten huostaan. Hänet sijoitettiin sijaisperheeseen. Muutamaa päivää myöhemmin Christina pidätettiin.

Äiti pelkää länsimaisen lääketieteen tappavan lapsensa


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kyleen syöpä diagnosoitiin helmikuussa 2018. Hän sai puolen vuoden ajan sytostaatteja. Christina-äiti väittää, että luontaishoidot pienensivät syöpäkasvainta sytostaatteja tehokkaammin. Hän väitti, että sytostaatit tappavat vähitellen Kyleen ja pelkäsi, että tyttö menehtyy leikkauspöydälle, jos kasvainta yritetään poistaa.

Christina kertoo, ettei ymmärrä, miksi joutui pidätetyksi. Hän kokee, että yritti vain auttaa lastaan pysymään hengissä.

Lääkäreiden mukaan Kylee kuitenkin tarvitsee edelleen tieteeseen perustuvaa hoitoa. Ilman syöpäkasvaimen leikkaamista sairaus todennäköisesti leviää muihin elimiin.

"Haluan vain palata takaisin kouluun ja olla kuten normaalit lapset"

Kylee itse näyttää seisovan äitinsä mielipiteiden takana. Lapsi ei halua leikkausta vaan haluaa jatkaa vaihtoehtohoitoja. Oregonissa teinit saavat päättää merkittävistä terveyteensä liittyvistä asioista, kuten rokotteiden ottamisesta, mutta Kylee on liian nuori ylittämään tätä oikeutta hyödyntääkseen, kertoo Oregon Live.

– Haluan vain palata takaisin kouluun ja olla kuten normaalit lapset. En halua miettiä joka päivä, kuolenko vai elänkö, itkuinen Kylee sanoo YouTubeen pari kuukautta sitten ajetulla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat