17-vuotias Iris sairastaa parantumatonta syöpää – lukiolta koskettava ele: "Sai minut tuntemaan itseni tärkeäksi"

Lapsen syöpä muutti perheen elämän 8:33
Perusterve Joacim sairastui syöpään vain 14-vuotiaana.

Yhdysvaltalainen teinityttö ei anna syövän määritellä itseään. Hän jatkoi unelmansa tavoittelua ja valmistui lukiosta yksinomaan hänelle järjestetyssä tilaisuudessa, kertovat Yahoo Lifestyle sekä Click2Houston-uutiskanava.

Yhdysvalloissa Texasissa asuva Crystal ”Iris” Marquez sai elokuussa 2015 kuulla järkyttäviä uutisia. Hänen olkapäästään oli löydetty Ewingin sarkooma, luusyöpä.

Hoidoista huolimatta syöpä levisi Iriksen keuhkoihin ja rintakehään. Vasta 17-vuotias teinityttö ei kuitenkaan ollut vielä valmis luopumaan unelmistaan. Hän kävisi lukion loppuun ja osallistuisi päättäjäistansseihin, vaikka se tarkoittaisi, ettei hän menisi sairaalaan syöpähoitoihin.

Lukio järjesti omat valmistujaiset

Iriksen opinahjo tuli vakavasti sairasta oppilasta vastaan. Koulu aikaisti päättäjäistansseja ja järjesti Irikselle oman valmistujaistilaisuuden.

Tilaisuudessa Iris nousi lavalle pitääkseen valmistujaispuheen auditoriossa istuvalle satapäiselle yleisölle.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Olen Disney-tyttö. Olen taistellut merirosvoja, lohikäärmeitä ja pahoja kuningattaria vastaan. Olen uneksinut mahdottomasta, Iris sanoi puheessaan.

– On aikoja, jolloin asiat karkaavat käsistäsi. Älä anna sen painaa sydäntäsi. Se ei määrittele sitä, kuka olet, hän muistutti.

– On yksi asia, joita pyydän teiltä. Tavoitelkaa taivaita äärettömyyksiin ja sen ylitse.

Kouluun kivuista huolimatta


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Yahoo Lifestylen haastatteleman Crystalin koulun rehtorin Mary Williamsin mukaan vakavasti sairas teini ei tosiaankaan ole antanut taudin määritellä itseään.

– Iris tuli useimpina päivinä kouluun kivuistaan huolimatta. Hän on hyvin valoisa lapsi. Hän rakastaa koulua ja oppimista, Williams sanoo.

Tämän vuoksi lukio halusikin auttaa Iristä saavuttamaan tavoitteensa ja valmistumaan koulusta. Koulukaverit ovat seuranneet ikätoverinsa taistelua ylpeydellä.

– Se sai minut tuntemaan itseni tärkeäksi ja motivoi jatkamaan, Iris sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja