Mainos

Aikuiset hakkasivat sieppaamaansa lasta pesäpallomailalla Espoossa

Seitsemän aikuista pahoinpiteli 14-vuotiasta poikaa julmasti Espoossa. Poliisi on siirtänyt syyteharkintaan tapahtumaketjun, jossa 26-vuotiasta miestä ja 22-vuotiasta naista epäillään muun muassa tapon yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Kaksikko on ollut vangittuna lokakuun loppupuolelta asti. Tutkinnan aikana on ollut vangittuina myös 19- ja 20-vuotiaat miehet, joita epäillään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä.

Tapahtumaan liittyen poliisi epäilee rikoksista kaikkiaan seitsemää aikuista. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa pelastustoimen laiminlyönti ja avunanto eri rikoksiin. Kaikki epäillyt ovat espoolaisia.

Mitätön sanaharkka

Tapahtumat alkoivat Espoon Leppävaarassa Sello-kauppakeskuksen edustalla 6. lokakuuta. Helsinkiläispojalle tuli mitätön riita nyt vangittuina olevien miehen ja naisen kanssa.

Kaksikko soitti paikalle vielä neljä toveriaan, ja aikuiset sulloivat pojan väkivalloin autoon. Alkoi julma ja silmitön pahoinpitely, johon osallistui eri paikoissa vaihteleva määrä seitsikosta.

Uhria pahoinpideltiin ensin autossa ja sitten viherlaaksolaisella pysäköintipaikalla. Aikuiset raahasivat lapsen erään epäillyn asuntoon, jossa uhri sidottiin. Pahoinpitely jatkui.

– Pahoinpitelyssä käytettiin pesäpallomailaa ja nyrkkejä. Uhria myös potkittiin, tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Jukka Kaski Espoon poliisista kertoo.

Kasken mukaan uhrille aiheutettiin myös palovammoja.

Hakattiin tajuttomaksi

Asunnosta rikolliset muiluttivat pojan Punametsän kentälle ja pahoinpitelivät hänet tajuttomaksi. Uhri sullottiin auton tavarasäiliöön ja vietiin viherlaaksolaiseen asuntoon.

Pahoinpitelijät ryöstivät pojan omaisuutta.

Poika tuli tajuihinsa ja pääsi pakoon asunnosta seuraavana päivänä. Hän pääsi kotiinsa, josta hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Vakavia vammoja saanut uhri on jo päässyt pois sairaalasta.

Toinen rikosepäily johti jäljille

Käräjäoikeus on esitutkinnan aikana vanginnut neljä ihmistä, joista kaksi on yhä vangittuina. Espoon poliisi tiedotti rikoksista vasta tänään, koska useita rikoksiin liittyviä henkilöitä otettiin kiinni eri aikoihin.

– Pääsimme tekijöiden jäljille aivan eri rikostutkinnan kautta, Kaski kertoo.

Epäillyillä on rikostaustaa. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi motiivia rikoksille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.