Aiemmin julkisuutta karttanut Sanna Ukkola nähdään taas reality-ohjelmassa – kertoo nyt, miksi päätti tehdä täyskäännöksen

Toimittaja Sanna Ukkola osallistuu Olet mitä syöt -ohjelman uudelle kaudelle:"Ei tarvinnut miettiä hetkeäkään" 4:24
Sanna Ukkolan Olet mitä syöt -jaksossa lähdetään liikkeelle hyvin erilaisista lähtökohdista kuin mitä ohjelmassa on totuttu näkemään. Mistä on kyse? Katso video!

Olet mitä syöt -ohjelmassa nähtävä Sanna Ukkola esiintyi aiemmin julkisuudessa vain työnsä kautta. Nyt hänet on nähty lyhyen ajan sisään jo useammassa reality-ohjelmassa.

Toimittaja Sanna Ukkolan  Olet mitä syöt -jaksossa ollaan uudenlaisen haasteen edessä. Lääkäri Pippa Laukka ei löydä Ukkolan kotoa valtaisaa määrää herkkuja tai roskaruokaa. Sen sijaan Ukkolan keittiössä odottaa dieettiruokapusseista koostuva vuori. Hän kertoo käyttäneensä vähäkalorisia valmisteita vuosien ajan apuna painonhallinnassa, ja paino on sahannut ylös ja alas.

– Olen laihduttanut VLCD-dieetillä, eli syönyt pussiruokia. Ne ovat olleet ainoa keino, jolla painon sai laskemaan. Kun söin normaalisti, paino nousi, vaikka en erityisesti edes ahminut. Minusta tuntui, etten pystynyt syömään enää mitään, Ukkola kertoo lähtökohdistaan MTV Uutisille.

– Tavoitteena oli, että oppisin syömään normaalisti ja pystyisin syömään tavallista ruokaa niin, ettei paino nouse.

Ukkolan ei tarvinnut puntaroida hetkeäkään Olet mitä syöt -ohjelmaan lähtemistä, sillä hän tunnustautuu ohjelman suureksi faniksi ja on katsonut jokaisen jakson.

– Minua on pyydetty mukaan todella moneen tosi-tv-ohjelmaan sen jälkeen, kun lähdin Yleltä. Olin juuri sanonut, että Olet mitä syöt- tai Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmiin lähtisin koska tahansa, ja pari päivää myöhemmin puhelin soi.

Suhtautuminen julkisuuteen muuttui täysin

Nykyisin AlfaTV:ssä omaa keskusteluohjelmaansa luotsaava Ukkola ei ole pitänyt yksityiselämästään meteliä julkisuudessa. Moni varmasti yllättyikin, kun asiaohjelmista tuttu toimittaja nähtiin viime keväänä kisailemassa Farmi Suomi -ohjelmassa ja heti perään Big Brotherin julkkiskaudella. Olet mitä syöt -ohjelmassa ollaan sitäkin enemmän henkilökohtaisten asioiden äärellä. Ukkola myöntää, että hänen suhtautumisensa julkisuuteen on muuttunut merkittävästi lähiaikoina.

– Suhtaudun julkisuuteen nykyisin paljon rennommin. Olin aiemmin hyvin pidättyväinen, enkä halunnut tuoda itsestäni mitään esille muuten kuin työn kautta. Nyt kun ikää on tullut, enkä suhtaudu itseeni enää niin vakavasti. Enää ei ole niin vaarallista, jos hilluu vaikka BB:ssä, Ukkola nauraa.

Hän tunnustaa silti jännittäneensä ennakkoon reality-maailmaa ja sen myötä tulevaa palautetta. Siksi Farmiin ja Big Brotheriin osallistumista piti puntaroida pidemmän aikaa.

– Miten, miten minut leikataan ja millainen kuva minusta annetaan. Olin kuitenkin yllättynyt, kuinka ammattitaitoisesti tuotantoyhtiöt ja isot formaatit toimivat. Nämä ovat olleet hauskoja kokemuksia, Ukkola kiittelee.

Uusi aluevaltaus on tuonut hänelle lähtökohtaisesti ainoastaan positiivista palautetta, mistä Ukkola on ollut jopa hieman ihmeissään. Moni on kertonut saaneensa kärkevistä kolumneistaan tunnetusta toimittajasta tosi-tv:n kautta täysin erilaisen käsityksen. Ukkola myöntää, että sitä hän osittain myös hakikin realityihin lähtiessään.

– Haluan näyttää muitakin puolia itsestäni kuin kärkästä kolumnistia, joka ottaa vihaisesti kantaa kaikkeen. En minä oikeasti pelkästään sellainen ole, hän sanoo.

Vaikka Ukkola arvelee, etteivät hänen tuloksensa ole yhtä näkyviä kuin ohjelmassa on parhaimmillaan nähty, hän pitää Olet mitä syöt -matkaansa erittäin hyödyllisenä kokemuksena ja aikoo jatkaa Pippa Laukan viitoittamalla tiellä myös kuvausten päätyttyä. 

– Aion ehdottomasti jatkaa tätä! En koe, että joutuisin luopumaan mistään. Aiempi ruokavalioni oli paljon rajoittavampi, hän sanoo ja iloitsee siitä, että on ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen voinut syödä normaalisti ilman, että paino on lähtenyt nousuun.

Myös puoliso Matias Turkkila on ollut tärkeä tuki uusia elämäntapoja opetellessa. Ukkola kertoo, että myös hänen miehensä on innostunut taas urheilusta ja pariskunta käy yhdessä lenkkeilemässä, kuntosalilla ja pyöräilemässä.

– Korona-aikana meillä molemmilla jäi urheilu vähemmälle. Nyt hänkin osti älykellon, ja pitää askelmäärät pitää saada täyteen, kertoo Ukkola. 

– Syömme myös yhdessä ja samoja ruokia. Siinä, missä minulla oli ennen dieettipussivuori, on tilalle tullut maustehylly. Pippa pyysi, etten käyttäisi suolaa. Olen korvannut sen terveellisillä mausteilla, kuten kurkumalla.

Olet mitä syöt keskiviikkoisin kello 20 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat