Mikael Jungnerin puoliso heitti tälle kuitin elämäntaparemonttiin liittyen: "Kun Pippa Laukka sanoo, niin sitten minä vasta uskon"

0:40
Katso videolta esimakua tulevasta Olet mitä syöt -kaudesta!

Mikael Jungner pistää elämäntapansa uusiksi Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Yksi Olet mitä syöt -kaudella elämäntapansa remonttiin laittavista julkisuudenhenkilöistä on yrittäjä ja ex-kansanedustaja Mikael Jungner.

Jungner listaa kaksi syytä, joiden vuoksi hän päätti lähteä mukaan Olet mitä syöt -ohjelmaan. Ensimmäinen on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että häntä pyydettiin mukaan.

Toinen syy pohjautuu hänen ystäväänsä Sanna Ukkolaan, joka oli mukana ohjelman 4. tuotantokaudella.

– Sanna Ukkola puhui äärimmäisen lämpimästi sekä tästä ideasta että Pipasta. Koko tavasta, jolla [ohjelmaa] tehdään ja väitti, että hän oli saanut siitä potkua elämänmuutokseen. Siitä se ajatus sitten lähti, hän kertoo MTV Uutisille.

Jungner kuvailee omaavansa "koronanjälkeisen, rapistuneen kunnon". Edellytyksiä ja lihaksistoa kyllä löytyy, mutta ne ovat olleet parin vuoden ajan lepotilassa.

– Kyllähän se näkyy ja tuntuu myös. Laiskottelulla on ollut hintansa, hän toteaa.

Jungnerilla on kattava urheilutausta. Mukaan mahtuu niin tiivistahtista harjoittelua vaativaa kilpaurheilua kuin löysempääkin treenaamista. Liikunnan suhteen mies menee usein elämykset edellä.

– En ole niinkään juossut lenkkejä sateessa ja tuiskussa, vaan enemmänkin laskettelua, sukeltelua, tämän tyyppisiä asioita, hän listaa.

Ensimmäinen sana, joka Jungnerille tulee mieleen ruokailutottumuksistaan, on epäsäännöllinen. Hän kertoo syövänsä silloin kun on nälkäinen, ja näin ollen aamiainen ja lounas saattavat joskus jäädä väliin. Suurimpia houkutuksia Jungnerille ovat suolapähkinät, limonadit, suklaa ja jäätelö.

Jungner ounastelee elämäntapamuutoksen suurimmaksi haasteeksi uusien rutiinien syntymisen.

– Uskon kyllä pystyväni tämän muutaman kuukauden pinnistelemään ihan vaan, koska ylpeys ei anna periksi, etteikö pitäisi kiinni näistä suosituksista. Mutta se, että [rutiinit] jäisivät myös tämän ohjelman jälkeen, hän sanoo.

– Koska eihän tätä kuntoremonttia tämän ohjelman takia tehdä, vaan paremman elämän, hän jatkaa.

Jungnerin ensimmäinen elämäntapamuutokseen liittyvä tavoite on ymmärtää, mitä hänen olisi terveytensä kannalta hyvä tehdä ja mitä ei. Toinen tavoite on löytää rutiineja sekä maistuvia ja soljuvia tapoja nauttia hyvästä ruoasta.

Jungner sanoo kotijoukkojensa olevan innoissaan siitä, että hän on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa.

– He ovat sitä mieltä, että minun olisi pitänyt tehdä tämä jo kauan aikaa sitten. Taisi avopuolisoni todetakin, että hän on nyt hiukan mustasukkainen, koska hän on sanonut näistä samoista asioista pitkään, mutta sitten kun Pippa Laukka sanoo, niin sitten minä vasta uskon, hän paljastaa.

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 1.12. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja