Laura Haimila kohteli itseään ankarasti ja söi liian vähän – näin Olet mitä syöt -ohjelma muutti häntä

3:35
Tällaisia muutoksia Olet mitä syöt -ohjelma sai Laura Haimilassa aikaan.

Laura Haimila myöntää olleensa itselleen pitkään erittäin ankara.

Vaikka Olet mitä syöt -ohjelmassa keskitytään ennenkaikkea julkisuudesta tuttujen henkilöiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen, osallistui toimittaja Laura Haimila ohjelmaan ennen kaikkea epäitsekkäistä syistä. 

– Halusin olla murtamassa myyttiä, että vain lihavat eläisivät epäterveellisesti. Myös pienet ja hoikat ihmiset voivat ihan samalla tavalla omata epäterveellisiä elintapoja, Haimila kertoo MTV Uutisille.

Lisäksi osallistumiseen vaikutti Haimilan halu lisätä tv-kasvojen diversiteettiä.

– Toisekseen halusin, että itseni näköisiä ihmisiä näkyy valtamediassa, hän myöntää.

Haimila itse on pienikokoinen, mutta myöntää silti laiminlyöneen terveellisiä elämäntapoja. Isoimmaksi haasteeksi nousi syömisen vähyys.

– En ole aina välttämättä syönyt ollessani töissä. Aika usein olen mielummin tavannut ystäviä kuin pitänyt huolen esimerkiksi päivällisestä. En keskittynyt ja huomioinut omia fyysisiä tarpeitani. Ei elämässä voi vain mennä ja riekkua.

Ohjelmassa käydään osallistujien jääkaapin sisältö lääkäri Pippa Laukan johdolla läpi. Kokemus oli Haimilan mukaan hämmentävä.

– Jääkaappia ei tule omassa arjessa tutkailtua sen tarkemmin. Sitten joku tulee yhtäkkiä ja katsoo tuoteselostukset ja kiaken sisällön perusteellisesti.  Mietin, että mihin olen lähtenyt.

Haimila kuitenkin asennoitui ohjelmaan tietoisesti niin, ettei aikonut ahdistua tai hävetä mitään. Kyseessä on kuitenkin formaatti, jossa on tarkoitus auttaa osallistujaa kohti terveempää elämää.

– Pipan ansiosta koin hyvin tarpeellisia pysähdyksiä. En ollut ymmärtänyt sitä, miten pienillä asioilla voi olla merkitystä omaan terveydentilaan.

Myöskään liikunta ei ole ollut aktiivinen osa Haimilan elämää – viime vuosien pyöräilyharrastusta lukuunottamatta.

– Minun täytyi aina olla paras mitä ikinä teinkin. Kun en sitten ole ollut liikunnassa paras, en ole tehnyt sitä ollenkaan. Esimerkiksi lihaskuntoa olen inhonnut aina. 

– Mulla on tosi hyvä itsetunto monissa asioissa. On kuitenkin kohtia, etten osaa puhua kovinkaan kauniisti itselleni. Sitä yritän harjoitella, ja sitä aloittelimmekin ohjelmassa.

Ohjelman jälkeen Haimila on myös halunnut jättää aikaa erityisesti vapaa-ajalle. Työkuvioiden lisäksi hän nautiskeleekin elämästä tyttöystävänsä ja koiransa kanssa.

– Mulla on tosi hyvä itsetunto monissa asioissa. On kuitenkin kohtia, etten osaa puhua kovinkaan kauniisti itselleni. Sitä yritän harjoitella, ja sitä aloittelimmekin ohjelmassa. Nyt elämässäni on vaihe, että on kiva vain olla. Kaikki irrallisuus voi olla extra herkkua silloin tällöin.

Olet mitä syöt keskiviikkoisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja