Henna Kalinainen oli päättänyt vetäytyä julkisuudesta ja sanoi jo kerran ei Olet mitä syöt -ohjelmalle – pää kääntyi lopulta: "Aika rajamailla on menty terveyden kannalta"

2:29
Henna Kalinainen kertoi Olet mitä syöt -ohjelman pressipäivänä odottavansa esikoistaan - näin raskaus on sujunut

Kohukaunottarena ja tosi-tv-tähtenä tunnettu Henna Kalinainen laittaa Olet mitä syöt -ohjelmassa pinnalliset syyt sivuun ja toivoo elämäntaparemontilta sen sijaan tasapainoa arkeensa ja elämäänsä.

Tosi-tv-ohjelmista julkisuuteen vain 19-vuotiaana salaman lailla ponnahtanut Henna Kalinainen on yksi 11 julkisuuden henkilöstä, joka pyrkii laittamaan elämäntapansa uuteen uskoon Olet mitä syöt -ohjelman uudella tuotantokaudella lääkäri Pippa Laukan avustuksella.

Kalinainen kertoi talvella juuri ennen kuvausten alkua MTV Uutisten haastattelussa, että häntä oli pyydetty ohjelmaan jo vuosi sitten. Päätöstä piti sulatella vuosi, sillä Kalinainen pelkäsi uuteen tv-projektiin lähtemistä aiempien kokemustensa jälkeen.

– Olin tehnyt päätöksen vetäytyä julkisuudesta, koska kärsin henkisesti siitä taakasta. Kun aikoinaan lähdin mukaan, en yhtään tiennyt mitä teen. On ollut kaikenlaisia kohuotsikoita, hän huokaa.

Kohuotsikoiden jäätyä vähemmälle 31-vuotias Kalinainen oli tehnyt elämässään uudenlaisia valintoja jo ennen kuin päätös elämäntaparemontista syntyi. Hän on löytänyt rinnalleen miehen, jonka kanssa suhde eteni nopeasti avoliitoon ja kihloihin. Myös työelämässä on kääntynyt uusi lehti, kun repaleiset työajat ovat vaihtuneet säännölliseen työaikaan myyntialalla.

– Pelkäsin, koska en halua enää joutua julkisen ivan kohteeksi. Kun minuun otettiin uudestaan yhteyttä, ajattelin kuitenkin, että mikäs siinä. Ohjelma keskittyy hyvinvointiin ja on pelkästään hyvä asia, että saan oman elämäni kuntoon tätä kautta.

Kalinainen sanoo, että päätökseen vaikutti myös tahto näyttää ihmisille, millainen kohuotsikoiden takana oleva Henna todellisuudessa on.

– Ihminen kasvaa matkan varrella, ja olen kuitenkin ollut yli 10 vuotta julkisuudessa. Haluan näyttää uuden ja normaalin puolen itsestäni, mikä olen toisaalta aina pohjimmiltani ollut. 

Olet mitä syöt -ohjelman pressitilaisuudessa elokuun alussa paljastettiin, että Kalinaisen paino oli päässyt nousemaan yli sataan kiloon. Hän myöntää, että eniten painonnousuun ovat vaikuttaneet raju juhliminen ja epäsäännöllinen elämänrytmi.

– Olen aina ollut tosi kova juhlimaan. Sitä halutaan tässä karsia. Haluan keskittyä arkeen, hän pohti ennen kuvauksia.

Epäsäännöllisyys ja tasapainon puuttuminen on näkynyt Kalinaisen elämässä kokonaisvaltaisesti – niin ruokailussa, unessa kuin työajoissakin. Hän kuvailee eläneensä hullunmyllyssä.

– Ei ole ollut mitään rutiineja elämässä. Jonain päivänä heräät neljältä ja valvot aamuyöhön. Jonain päivänä et syö ollenkaan ja seuraavana tilaat kaksi pizzaa. Tai juhlit kolme päivää putkeen ja olet sitten viikon kuntosalilla. Kaikki tällainen sekoittaa ihmisen elimistöä, koska se ei koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu, hän havainnollistaa.

Lisäksi Kalinainen tunnustautuu myös jojo-laihduttajaksi.

– Olen kokeillut joka ikisen dieetin ja ruokavalion, ja jaksanut pari viikkoa tai kuukautta. Paino on tullut kahta kauheammin takaisin.

Ohjelmassa keskeinen rooli on myös liikunnalla. Kalinainen myöntää, että hänen kuntonsa on huono, vaikka nuorena on tullut harrastettua monipuolisesti kaikkea joukkuevoimistelusta ja showtanssista yleisurheiluun.

– Jossain vaiheessa luovutin. Kun paino alkoi nousta, masennuin ja ajattelin, että antaa olla, mä nyt vain olen tämmöinen. Olin myös tottunut ilkeisiin kommentteihin, enkä jaksanut enää yrittää, hän toteaa, mutta uskoo, että asialle on jotain tehtävissä.

– Jotain pohjaa on, ja varmasti pääsen nopeasti kuntoon, kun vaan aloitan. 

Tavoitteet elämäntaparemontille eivät ole pinnalliset. Kalinainen sanoo hyväksyneensä itsensä sellaisena kuin hän on ja myös hänen miehensä rakastaa häntä sellaisena kuin hän on. Vaakakupissa painaa sen sijaan terveys, sillä ikää on kuitenkin vasta 31 vuotta.

– Normaalipainon saavuttaminen olisi terveyden kannalta tärkeää. Toivon myös, että uupumus ja väsymys poistuisi. työpäivän jälkeen ei kuuluisi olla sellainen olotila, että haluat mennä suoraan nukkumaan. liikunnan lisääminen ja terveellinen syöminen edesauttaisi sitä, että olisi jaksamista, tietää Kalinainen.

Keskivaikean masennuksen kanssa kamppaillut Kalinainen näkee, että elämäntapoihin liittyvät muutokset vaikuttavat myös henkiseen hyvinvointiin ja hän uskoo, että sitä kautta voi saada myös lisää itsevarmuutta.

Masennuksen lisäksi myös aiemmin tehdyissä tutkimuksissa oli paljastunut huolestuttavaa tietoa terveydentilasta.

– Verenpaine ja verensokeriarvot ovat olleet korkealla. Aika rajamailla on menty myös terveyden kannalta, ja pitäisi tehdä äkkikäännös, ettei se sitten johda pysyviin ongelmiin.

Kalinainen kertoi ennen kuvauksia olevansa hyvin motivoitunut, ja kertoi myös miehensä tukevan häntä täysillä muutoksessa. Kalinaisella oli kova luotto myös Pippa Laukkaan, sillä hän on katsonut ohjelman aiempia tuotantokausia.

– Tiedän, että Pippa on todella hyvä siinä mitä hän tekee. Uskon, että hän pystyy kokonaisvaltaisesti luomaan minulle elämäntavan, jolla saan elämäni tasapainoon. Siihen liittyy säännöllinen ruokarytmi, hyvät yöunet ja mielekäs tapa liikkua. Luotan, että hän löytää siihen oikeat tavat. 

Olet mitä syöt -ohjelman uudet jaksot MTV3-kanavalla torstaisin kello 20 3. syyskuuta alkaen!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja