Mainos

Äidinmaitovastiketta uhattu myrkyttää Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa poliisi on julkistanut kiristystapauksen, jossa uhataan myrkyttää äidinmaitovastikkeita torjunta-aineella.

Poliisin mukaan maitojätti Fonterralle sekä viljelijöiden etujärjestölle lähetettiin uhkauskirjeet viime vuoden marraskuussa. Kirjeiden mukaan oli liitetty pieni paketti maitojauhetta, joka testien mukaan sisälsi viljelyksillä käytettävää 1080-torjunta-ainetta.

Kirjeissä uhattiin myrkyttää muun muassa äidinmaitovastikkeita ja muita maitotuotteita kyseisellä torjunta-aineella, ellei Uusi-Seelanti luovu sen käytöstä maaliskuun loppuun mennessä.

Pääministeri John Keyn mukaan uhkaus päätettiin julkistaa nyt, koska useat tiedotusvälineet olivat alkaneet tiedustella tapauksesta.

Pääministeri vakuutti, että maitovastikkeita on turvallista käyttää. Hänen mukaansa uhkaus on mahdollisesti pila, mutta tapaus otetaan kuitenkin tosissaan. Poliisi tutkii tapausta kiristyksenä.

– On hyvin epätodennäköistä, että uhkaus toteutetaan, mutta uhkauksen luonteen takia sekä poliisin että ministerien on otettava se vakavasti.

– Vakuutan kaikille vanhemmille, että kaikki mahdollinen on tehty uhkaukseen vastaamiseksi ja sen varmistamiseksi, että ruokatuotteemme ovat turvallisia.

Fonterran johtaja Theo Spieringsin mukaan uhkaus myrkyttää äidinmaitovastikkeita on halveksittava. 

Viranomaisten mukaan turvatoimia tuotantoketjun kaikissa osissa on kiristetty uhkauksen esittämisen jälkeen. Tuotteille on tehty noin 40 000 testiä, joissa ei ole löydetty merkkejä 1080-torjunta-aineesta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.