Äidillä Alzheimer: Tyttärellä suloinen keino ilahduttaa kerta toisensa perään

Alzheimerin tauti on vaikeaa niin siitä kärsiville kuin läheisillekin. Eräs Alzheimerin taudista kärsivän naisen tytär löysi kuitenkin tästä pilvestä suloisen hopeareunuksen.

Christine Stonen äiti, Setsuko Harmon, alkoi osoittaa merkkejä Alzheimerista yli kymmenen vuotta sitten.

Kun Stone sai tietää olevansa raskaana, hän oli iloinen voidessaan jakaa ihanat uutiset äitinsä kanssa. Koska Harmon ei kuitenkaan kykene muistamaan asioita pitkiä aikoja, Stone sai yllättää äitinsä kerta toisensa perään uutisillaan.

– Olen kertonut uutiset lukemattomia kertoja – liian usein laskeakseni, Stone kertoi Huffington Postille.

– On surullista, mutta samalla sydäntälämmittävää nähdä äidin reaktio joka kerta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla Stone kertoo äidilleen kerta toisensa perään olevansa raskaana, ja innostunut äiti kysyy yhtä monta kertaa, milloin vauva syntyy.

– Lokakuussa, Stone vastaa aina.

Aluksi Stone suhtautui äidin reaktioista koostetun videon jakamiseen varauksella, mutta päätti sitten, että se olisi hyvä tapa jakaa tietoisuutta taudista ja näyttää positiivisuuden voima muutoin ikävän tilanteen keskellä.

Harmonin elämään on mahtunut rankkoja aika. Nainen selätti syövän monta kertaa ennen kuin hänellä diagnosoitiin Alzheimer. Hän asuu aviomiehensä Bobin kanssa. Bob huolehtii vaimostaan täyspäiväisesti.

***

1:36

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja