Mainos

Ahvenanmaa sai oman lohikiintiön

Ahvenanmaan ja maa- ja metsätalousministeriön välinen lohikiista on päättynyt. Tänään käydyissä neuvotteluissa saavutettiin kumpaakin osapuolta tyydyttävä ratkaisu, maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä luonnehti.

Ahvenanmaa saa oman lohikiintiönsä. Se on 29 prosenttia eli 30 000 lohta Suomen vuotuisesta lähes 104 000 lohen kiintiöstä. Samalla sovittiin siitä, etteivät ahvenanmaalaiset saa kalastaa lohta 1.5.-15.6 ja ahvenanmaalaiset kalastusalukset palaavat heti kotisatamiinsa.

Ahvenanmaalaiset saavat kuitenkin kalastaa 5 000 lohta 1.-15.6. 1997. Ehtona on, että he kalastavat omilla aluevesillään ja pienillä aluksilla. Kalastusalue käsittää neljä meripeninkulmaa maakunnan sisäisiä vesialueita.

Ministeri Hemilä pitää neuvotteluratkaisua kohtuullisena kompromissina, sillä se rajoittaa vaellusvaiheessa olevan luonnonlohen kalastusta Ahvenanmaan vesialueilla. Hemilän mukaan kalastusta on säädeltävä niin, että lohta riittää kalastettavaksi sekä etelässä että Perämerellä ja pohjoisen joissa.

Ahvenanmaan ammattikalastajat tuumivat ennen neuvotteluja, että lohen kevätrauhoitus tähtää vain siihen, että lohet kalastetaan pohjoisessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.