Mainos

Ahtela: Työttömyys ei voi olla pysyvä ongelma

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Jukka Ahtela pitää aikaista työeläkkeelle siirtymistä yhtenä työryhmän keskeisimmistä sisällöistä. Ahtelan työelämän parannuksia miettinyt ryhmä sai työnsä päätökseen viime yönä.

- Se on erittäin suuri ongelma ja hälyttävä asia, että meiltä lähtee joka vuosi 25 000 ihmistä työkyvyttömyyseläkkeelle. Heistä noin kolmasosa on mielenterveysperusteisia, kolmasosa tuki- ja liikuntaperusteisia. Sen pohtiminen miten näihin ongelmiin voidaan puuttua, on kaikkien etu.

Työryhmä on pohtinut olemassa olevien järjestelmien ja resurssien nykyistä tehokkaampaa käyttöä. Asioiden avoimempi läpikäynti ja varhaisempi puuttuminen ongelmiin työpaikoilla on avain töissä viihtymiseen ja työurien pidentämiseen. Työryhmältä on illansuussa odotettavissa konkreettisia toimintaehdotuksia.

Ahtelan mukaan sosiaaliturvassa on pyrittävä virtaviivaiseen malliin, jossa eläkkeelle lähdetään vanhuuden tai työkyvyttömyyden takia. Työttömyysriskiin liittyvät asiat pitää hoitaa toimivan työttömyysturvajärjestelmän puitteissa ja siihen liittyvän työllisyyspolitiikan puitteissa.

- Jos lähdetään siitä, että työttömyyden kautta mennään eläkkeelle, niin sitten kun ollaan eläkkeellä, niin siellä ollaan pysyvästi. Työttömyys ei voi olla tällainen pysyvä ongelma.

Työryhmän laatimasta ratkaisusta kerrotaan julkisuuteen vasta illalla, kun mietintö esitellään pääministeri Matti Vanhaselle.

Katso johtaja Jukka Ahtelan haastattelu (Huomenta Suomi 1.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.