Mainos

Ahtaajien lakon neuvottelut yhä solmussa

Ahtaajien lakon sovittelussa painitaan yhä vaikeiden ongelmien kanssa. Neuvottelut keskeytettiin viime yönä sen jälkeen, kun niitä oli käyty lähes 15 tuntia yhteen menoon.

Neuvotteluissa olivat mukana ensi kertaa Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja työnantajapuolen Satamaoperaattorien lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

- Tässä on yritetty pitkään vääntää asiaa eteenpäin ja ja sitä jatketaan aamulla. Vielä on paljon töitä tehtävänä, kommentoi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly aamuyöllä MTV:n uutisille.

Lyly ei halunnut ennustaa lakon kestoa.

- En halua sanoa siitä mitään, sillä tämä on nyt niin vaikeassa tilanteessa.

Myös EK oli varovainen arvioidessaan lakon kestoa.

- Kyllä tässä yritystä on, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä, muotoili Eeva-Liisa Inkeroinen.

Inkeroinen ei peitellyt tyytymättömyyttään neuvotteluihin.

- Pitää kuitenkin suhteuttaa, kun tässä on kuusi viikkoa yritetty tätä työtä tehdä ja edelleenkään ei ole ratkaisuja löytynyt ja taloudelliset vahingot, joita Suomelle tulee, ovat niin valtavan suuret, niin ei tässä ole mitään syytä tyytyväisyyteen valitettavasti vielä.

Taloustilanteesta huolimatta pikaratkaisua ei ole näkyvissä.

- Kaikki vastuulliset toimijat näkevät oman roolinsa tällaisessa tilanteessa keskellä talouskriisiä, kun seisotetaan Suomen ulkomaankauppaa, mikä on kestämätön tilanne, mutta ei tässä mitään paniikkiratkaisua haeta, Inkeroinen vakuutti.

Keskusjärjestöjen koettiin tuoneen kuitenkin apua neuvotteluihin.

- Ei voi sanoa, että pieleen olisivat menneet, sillä uutta tuoreempaa ja laajempaa yhteiskunnallista näkökulmaa tuli keskusjärjestöjen mukana. Aamulla jatkamme tämänpäiväisen pohjalta, kertoi Satamaoperaattorit ry:n toimitusjohtaja Juha Mutru.

Neuvottelut jatkuvat tänään kymmeneltä aamulla. Niissä ovat tänäänkin mukana Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.