Mainos

Aho luopuu puheenjohtajakilvasta

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei asetu ehdokkaaksi uudelle puheenjohtajakaudelle ensi kesän puoluekokouksessa. Aho ilmoitti päätöksestään TV1:n Lauantaiseura-keskusteluohjelmassa.

Hän perusteli päätöstään henkilökohtaisilla ja perhesyillä sekä halulla olla rasittamatta puolueensa menestymistä. Aho katsoi, ettei hän näissä olosuhteissa koe olevan sellaisia onnistumisen mahdollisuuksia puolueen johdossa, että tehtävässä kannattaisi jatkaa. Tilanteeseen vaikuttavat Ahon mukaan sekä puolueen sisäiset syyt että vaikeus saada sanomansa läpi poliittisessa kentässä.

- Lähitulevaisuus on hyvin selvä. Jatkan puheenjohtajana kesään saakka. Uskon, että tekemistä riittää niin paljon kuin tekemistä tarvitsee. Ja sen lisäksi minulla on kansanedustajan tehtävät ja sen valtakirjan haluan hoitaa mahdollisimman hyvin loppuun saakka. Mitä sen jälkeen tapahtuu, niin siitä en osaa vielä sanoa mitään, Aho kertoo.

Aho tosin vihjaisi olevansa vielä siinä iässä, että hänen on mahdollista tehdä täydellinen uranvaihdos. Aho ei sulje pois myöskään kansanedustajana jatkamista.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi on toistaiseksi ilmoittautunut ainoastaan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki. Brysselistä Suomeen palaava kabinettipäällikkö Olli Rehn ja varapuheenjohtaja Matti Vanhanen kertovat omista aikeistaan lähiviikkoina.

Jäätteenmäki arvostaa Ahon selkeää päätöstä

Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki sanoo arvostavansa Esko Ahon tapaa ilmoittaa selkeästi, ettei hän aio asettua ehdolle puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Jäätteenmäki sanoo, ettei viime aikojen keskustelu ole tehnyt oikeutta Aholle ja hänen työlleen. Hän myös korostaa tiedotusvälineille lähettämässään kannanotossa, että suomalainen yhteiskunta tarvitsee vielä Esko Ahon palveluksia.

Jäätteenmäki toteaa, ettei myöskään keskustaväki sano hänelle jäähyväisiä ensi kesän puoluekokouksessa. Jäätteenmäen mielestä on vielä liian aikaista tehdä lopullista arviota Ahon 12 vuotta kestäneestä puheenjohtajakaudesta. Hän muistuttaa, että Ahon pääministerikausi osui vaikeaan aikaan, koska silloin mm. Suomi joutui määrittämään paikkansa Euroopan murroksessa sosialismin romahtamisen jälkeen ja liittyi Euroopan unionin jäseneksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.