Mainos

Aftonbladet: Dramaattinen epäonnistuminen Reinfeldtiltä

Ruotsalaislehdet kyseenalaistavat pääministerin johtamistaidon ja hallituksen porvarillisen liiton kasassa pysymisen.

Ruotsin lehdet kyselevät pääministeri Fredrik Reinfeldtin johtamistaitojen perään, koska puolustusministeri Mikael Odenberg on eronnut porvarillisesta hallituksesta.

Liberaali Dagens Nyheter arvioi, että maltillinen kokoomus alkaa näyttää hallituksen heikoimmalta lenkiltä. Odenbergin lähtö heittää myös varjon Reinfeldtin johtajuudelle.

- Äänestäjät kyselevät luonnollisesti, miten porvarillinen liitto pysyy kasassa, kun edes maltilliset eivät pysty tekemään sitä omiensa joukossa, kirjoittaa lehti ja nostaa valtiovarainministeri Anders Borgin nyt puolueen voimahahmoksi.

Sosiaalidemokraattinen Aftonbladet toteaa, ettei Ruotsin puolustusministeri ole koskaan aiemmin jättänyt tehtäviään näin näyttävästi. Ero on "dramaattinen epäonnistuminen Reinfeldtilta". Liberaali iltapäivälehti Expressen pitää hyvänä asiana, ettei Odenberg antanut periksi vaatiessaan varoja puolustusvoimille.

Riippumattomaksi maltillisen kokoomuksen näkemyksien kannattajaksi itseään kutsuva Svenska Dagbladet katsoo, että pääministerin uskottavuus on kärsinyt kolhuja. Lehti suomii Reinfeldt haluja leikata puolustusmenoja kovalla kädellä ja samalla uskoa, ettei se vaaranna maan puolustuskykyä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.