Mainos

AFP: Kapinalliset vallanneet alueita Itä-Ukrainassa

Kapinalliset ovat vallanneet laajoja alueita Ukrainan hallituksen joukoilta Donetskin kaupungin läheisyydestä Itä-Ukrainassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Uutistoimiston toimittajan mukaan Ukrainan hallituksen joukot ovat vetäytyneet vauhdilla jättäen jälkeensä ajoneuvoja ja ammuksia.   

Ukrainan armeijan mukaan uusi joukko venäläissotilaita ylitti rajan Itä-Ukrainaan tänään vain muutama tunti maiden presidenttien tapaamisen jälkeen. Armeijan mukaan rajan ylitti viisi miehistönkuljetusajoneuvoa ja kuorma-auto. 

Armeija on myös kertonut, että jopa sata Venäjältä saapunutta sotilasajoneuvoa olisi matkalla kohti Ukrainan itäosassa sijaitsevaa kaupunkia. Armeija ei ole kertonut yksityiskohtia siitä, keitä ajoneuvojen kyydissä on ja milloin ajoneuvojen uskotaan saapuneen Ukrainaan.   

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että väitteet venäläisjoukoista Itä-Ukrainassa on selvitettävä.

Puolan pääministeri sanoi, että maan tiedustelupalvelu ja sotilasliitto Nato ovat saaneet vahvaa näyttöä siitä, että myös Venäjän armeijan joukot toimisivat Ukrainassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.