Mainos

Afganistanin siepatuista kuvanauhaa

Tv-asema al-Jazeera on näyttänyt videonauhan kolmesta siepatusta YK:n työntekijästä. Siepatut on uhattu tappaa, jos sieppaajien vaatimuksiin ei suostuta.

Afganistanissa siepatut kolme YK:n työntekijää uhataan tappaa. Sieppaajien johtajana pidetty mullah Sajed Mohammad Akbar Agha sanoo, että panttivangit surmataan, jos ryhmän vaatimuksiin ei suostuta viimeistään keskiviikkona.

Tosin hän myöhemmin sanoi olevansa valmis harkitsemaan lykkäystä uhkavaatimuksen takarajaan.

Qatarilainen tv-kanava al-Jazeera näytti tänään videonauhan Afganistanissa siepatuista kolmesta YK:n työntekijästä. Nauhalla sieppaajat vaativat Afganistanin vankiloissa ja Guantanamon sotilastukikohdassa olevien vankien vapauttamista. Kuvanauhalla kolme siepattua - kaksi naista ja yksi mies - näyttivät olevan kunnossa.

Sieppaajat kuuluvat Jaish-e-Muslimeen-nimiseen ryhmään, jonka edustajat ovat olleet yhteydessä useisiin kansainvälisiin uutistoimistoihin ja esittäneet toisistaan poikkeavia vaatimuksia. Vaatimuksiin kuului mm. YK:n vetäytyminen Afganistanista ja kaikkien muslimivankien vapauttaminen Afganistanin vankiloista ja Yhdysvaltain Guantanamon-tukikohdasta.

YK vetosi aiemmin päivällä sieppaajiin, jotta nämä vapauttaisivat panttivankinsa vahingoittumattomina. Taleban-liikkeestä irtautunut ryhmä sieppasi YK:n työntekijät Kabulissa torstaina.

-Me kaipaamme heitä ja olemme huolissamme heidän puolestaan. Vetoamme heidän sieppaajiinsa: älkää vahingoittako heitä, sanoi YK:n edustaja Manoel de Almedia e Silva Kabulissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kolmikon sieppaus oli ensimmäinen laatuaan Afganistanin pääkaupungissa. Sen pelätään olevan merkki siitä, että Irakissa yleisiksi tulleet sieppaukset lisääntyisivät myös Afganistanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.