Mainos

Afgaanijohto: Tora Bora voitettu

Afgaanijohdon mukaan al-Qaeda-joukot on voitettu Tora Borassa. Osama bin Ladenin sanotaan poistuneen alueelta.

Terrorismista syytetty Osama bin Laden ei ole enää Tora Boran vuoristoseudulla. Asiasta kertoi afgaanikomentaja Haji Mohammad Zaman tänään.

Bin Ladenin al-Qaeda-järjestöä vastaan taistelevat joukot sanoivat tänään vallanneensa viimeisetkin al-Qaedan taistelijoiden hallussa olevat asemat Tora Borassa.

Raivokkaissa taisteluissa sai Zamanin mukaan surmansa liki 200 al-Qaedan taistelijaa ja 25 jäi vangiksi.

-Tämä oli al-Qaedan viimeinen päivä Afganistanissa. Olemme ajaneet al-Qaedan mailtamme. Hoidimme homman, Zaman sanoi. Zaman sanoi että hänen ja toisen afgaanikomentajan Hazrat Alin joukot ajavat parhaillaan takaa pakenevia al-Qaedan taistelijoita.

Sen sijaan bin Ladenin olinpaikasta ei tänään ollut tietoa. Zamanin mukaan hän on päässyt pujahtamaan pois Tora Borasta. - Hän ei ole siellä (Tora Borassa), Zaman kertoi toimittajille.

Kiivaat taistelut ovat aiemmin tänään raivonneet Tora Boran vuoristossa Afganistanissa. Yhdysvaltain pommikoneet ovat pudottaneet alueelle satoja pommeja. Al-Qaeda-järjestön taistelijat jatkoivat aamulla raivokasta vastarintaa.

Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan pommeja on osunut suureen maanalaiseen ammusvarastoon, mikä on aiheuttanut valtavan räjähdyksen. Rumsfeld vieraili yllättäen tänään Afganistanissa, Bagramin lentotukikohdassa lähellä Kabulia. Hän on ensimmäinen korkea-arvoinen amerikkalaisvirkamies, joka vierailee Afganistanissa sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti sotatoimensa lokakuussa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.