Mainos

Adoptio hiertää homoavioliittoväännössä - "Eläähän lapsia nytkin sateenkaariperheissä"

Sekä homoavioliittojen kannattajat että vastustajat katsovat eduskunnan lähetekeskustelun sujuneen nyt asiallisemmin kuin edellisellä kerralla vuosi sitten.

Osapuolet ovat yhä eri mieltä tasa-arvoisen avioliittolain tavoitteista.

Lakia vastustava kansanedustaja Peter Östman (kd.) sanoo MTV Uutisille toivovansa tasa-arvoisen avioliittolain tukijoilta suoruutta tavoitteissaan.

- Olen sitä mieltä, että jos he olisivat rehellisiä kampanjoinnissaan, niin heidän tulisi sanoa suoraan, että he tavoittelevat myöskin ulkoista adoptiota, sanoo Östman.

Östman uskoo, että ulkoinen adoptio on yksi homoavioliittojen kannattajien keskeisimmästä tavoitteista.

Tasa-arvoisen avioliittolain tukijan, vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen mukaan samaa sukupuolta olevien parin adoptio-oikeus on toki keskeinen osa prosessia.

- En kuitenkaan ymmärrä, että miksi se pitää nostaa erityiseksi kysymykseksi, koska kyllähän tälläkin hetkellä sateenkaariperheissä elää paljon lapsia. Eihän tämä muuta nykyistä tilannetta juurikaan, sanoo Pekonen.

Pekonen korostaa, että ylipäätänsä adoptioista puhuttaessa hänellä on täysi luottamus Suomen adoptioneuvontaan ja sosiaalityöntekijöihin.

- Ennen kaikkea meidän tavoitteenamme on saada tasa-arvoinen avioliitto-instituutio kaikille sekä oikeus yhteiseen sukunimeen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja