Mainos

Abbas ja Olmert tapaavat ensi kertaa lähes kahteen kuukauteen

Päämiesten tapaamiset katkesivat palestiinalaisten ja Israelin välisten väkivaltaisuuksien vuoksi. Abbas on ehdottanut koko Länsirannalle laajennettavaa aselepoa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja Israelin pääministerin Ehud Olmert ovat ilmoittaneet tapaavansa ensi viikolla.

Abbas ja Olmert sopivat maaliskuussa tapaavansa kahden viikon välein, mutta Israelin ja palestiinalaisten välisistä levottomuuksista johtuen edellisestä tapaamisesta on ehtinyt vierähtää yli puolitoista kuukautta.

Abbasin ja Olmertin odotetaan keskustelevan muun muassa palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskuista.

Israel on moukaroinut Gazaa kahden viikon ajan pyrkimyksenään lopettaa raketti-iskut Israelin puolelle. Abbas on ehdottanut aselepoa, joka laajennettaisiin Gazasta koko miehitetylle Länsirannalle.

Israelin joukot surmasivat aamullaa kaksi Hamas-järjestön jäsentä Gazan kaistan rajalla. Lisäksi useita palestiinalaistaistelijoita pidätettiin.

Länsirannalla Israel pidätti Fatah-liikkeeseen kuuluvan palestiinalaisen kansanedustajan. Israel on aiemmin pidättänyt kymmeniä radikaalimman Hamasin kansanedustajia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.