Mainos

Ääriryhmä: Naiset vapaaksi Irakin vankiloista

Internetissä julkaistussa viestissä uhataan surmata kaksi italialaispanttivankia, mikäli kaikkia Irakin vankiloissa olevia musliminaisia ei vapauteta.

Ääri-islamilainen ryhmä on antanut Italialle vuorokauden aikaa luvata, että kaikki musliminaiset vapautetaan Irakin vankiloista. Mikäli uhkavaatimukseen ei suostuta, ryhmä uhkaa teloittaa sen panttivankina olevat kaksi italialaisnaista.

-Pyydämme Italiaa lupamaan ehdoitta, että kaikki musliminaiset Irakin vankiloista vapautetaan. Vastalahjaksi annamme hieman tietoja italialaisista naispanttivangeista, sanottiin Ansar al-Zawahri -ryhmän Internetissä julkistamassa lausunnossa.

Lausunnon aitoutta ei pystytty tuoreeltaan vahvistamaan.

-Italian hallituksella on 24 tuntia aikaa vastata vaatimuksiimme, muuten Italian kansa ei tule koskaan tietämään italialaisnaisten kohtaloa, lausunto jatkui.

Ansar al-Zawahri on kertonut olevansa vastuussa kahden italialaisen avustustyöntekijän tiistaisesta sieppauksesta.

Tanskallekin uhkaus

Internetviestissä uhattiin myös Tanskaa, jolla on noin 500 sotilasta eteläisessä Irakissa.

- Nyt on tullut Tanskan aika saada rangaistuksensa. Italia ja Venäjä ovat rangaistuksensa saaneet.

Tanskalle annettiin samankaltainen varoitus jo elokuussa. Silloin asialla oli aiemmin tuntematon ryhmä Abu Bakr al-Seddiqin prikaatit, joka uhkasi Tanskaa terrori-iskuilla, jos Tanska ei vedä joukkojaan Irakista. Sen jälkeen ryhmästä ei ole kuultu mitään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.