Mainos

Aamulehti: Armeija keskeytti kenraalien perheenjäsenten ilmaismatkat

Puolustusvoimat on keskeyttänyt henkilöstön ja heidän perheenjäsentensä vapaa-ajan matkat puolustusvoimien koneilla, uutisoi Aamulehti. Asiantuntijan arvion mukaan matkoista on tulossa viiden vuoden jälkiverot.

Lehden mukaan päätös tehtiin, kun verottaja katsoi viime viikolla, että kyseessä on veronalainen etuus. Lehden mukaan armeijassa ei ole vielä päätetty, valitetaanko ratkaisusta.  

Aamulehti kertoi jo kesällä, että puolustusvoimat on antanut poikkeuksellisen lentoedun osalle henkilökunnastaan vuosien ajan. Edun avulla esimerkiksi kenraalien lähiomaiset ovat matkustaneet ilmaiseksi puolustusvoimien yhteyslentokoneilla.

Helsingin yliopiston kansainvälisen vero-oikeuden professori Marjaana Helminen arvioi lehdelle, että ennakkoratkaisin perusteella luvassa on jälkiveroja noin viiden vuoden ajalta.

Ilmavoimista kerrotaan lehdelle, ettei lentoedun kokonaisarvoa ole laskettu, koska sitä ei ole pidetty luontoisetuna.  Lennoista valtaosa tapahtui viime vuonna puolustusvoiman mukaan kodin ja työskentelypaikan välillä. 

Aamulehden haltuunsa saaman puolustusvoimien sisäisen asiakirjan mukaan perheenjäsenet matkustivat viime vuonna yhteensä 536 kertaa koneilla. Asiakirjassa ei ole eritelty virka- tai vapaa-ajan matkoja.

Armeijan oman ohjeen mukaan korkea-arvoisten upseerien puolisoiden matkoista maksetaan kuljetus- ja matkakustannukset, jos matkat perustuvat viralliseen kutsuun.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.