Mainos

A. W. Yrjänä julkaisi päiväkirjansa

Kirjailija, runoilija, muusikko A.W. Yrjänä on juuri julkaissut päiväkirjansa vuosilta 1995-2008. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut A.W. Yrjänä sanoo kirjan julkaisemisen olevan hullujen hommaa.

- Siinä on kasvutarinaa, rakkaustarinaa, tarinaa kirjoittamisesta, musiikin tekemisestä, musiikkikulttuurista, yhteiskuntakritiikkiä, vihaa, itkunpurkauksia ja hulluja unia. Yksi kaveri sanoi, että tämä kirja on niin henkilökohtainen, ettei se enää ole henkilökohtainen, se voisi olla kenen tahansa elämästä.

Yrjänä vertaa alitajuntaa viidakkoon.

- Se on palanen luontoa eikä sitä voi hallita ja kun uniin alkaa kiinnittää huomiota, ne alkaa muuttua, ja kun niitä alkaa kirjoittamaan ylös, ne alkavat muuttua monimutkaisemmiksi. Unia voi viljellä.

WSOY-kriisi

Yrjänä on myös yksi 12:sta kirjailijasta, jotka allekirjoittivat kustannusyhtiö WSOY:n uutta johtoa kritisoivan kirjeen.

- Olimme niin sinisilmäisiä, että kuvittelimme että WSOY:n hallitukselle osoitettu kirje olisi luottamuksellinen. Että se käsitellään talon sisällä. Mutta nyt sitä käsitellään sitten suht julkisesti.

Yrjänän mukaan asia lähti täysin kirjailijoiden tarpeista.

- Jos minä teen kustantamon kanssa sopimuksen, jossa he ottavat noin 80 prosenttia tuotosta ja he lupaavat sopimuksessa, että he hoitavat kustannustoimittamisen, painon, jakelun ja markkinoinnin. Ja jos tämä neljäs, markkinointi, puuttuu kokonaan, niin ei se sopimus täyty silloin. Silloin minua on jollain tavoin tekijänä huijattu.

Yrjänä kertoo typertyneenä, että kun hän kysyi WSOY:ltä milloin he istuvat markkinointipalaveriin suunnittelemaan miten kirjaa markkinoidaan ja minne minua viedään, kustantamon vastaus oli tyly:

- Minulle sanottiin että ei, mitään tämmöistä ei tehdä.

Huomenta Suomen vieraaksi Yrjänä saapui, koska oli palkannut oman tiedottajan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.