9 varoitusmerkkiä: Oletko kontrollifriikki vanhempi?

Vanhemmuudessa on helppo tehdä ylilyöntejä. Seuraavat varoitusmerkit kielivät siitä, että olisi ehkä aika höllentää hieman otetta. 

1. Teet lapsesi läksyt

Ei, et ehkä fyysisesti kirjoita vastauksia lapsesi vihkoon, mutta istut hänen vierellään tarkkailemassa, että vastaus on taatusti täydellinen. Jos lapsesi aikoo kirjoittaa väärän vastauksen, puutut kärppänä tilanteeseen.

2. Päätät lapsesi vaatetuksesta

Tiedetään, jos annat hänen itse päättää, vaatteet eivät sovi yhteen. Mutta mitä sitten?

3. Opettajat saavat sinut toisinaan hermostumaan

Sinä tiedät, mikä on parhaaksi lapsellesi ja teet selväksi, että joka ikinen auktoriteetti, kuten opettajat lapsesi elämässä tietävät sen myös. Koko ajan.

4. Määräilet lapsesi leikkejä

Kun lapsesi leikkii kavereidensa kanssa, hääräilet ympärillä ehdotellen, mitä leikkiä lapset seuraavaksi leikkisivät. Mutta onko siinä järkeä? Miten lapsi oppii keksimään asioita itse, jos hän ei saa riittävästi siihen mahdollisuuksia?

5. Kalenterisi on täynnä lapsen harrastuksia ja menoja

Olet mukana jokaisen harrastuksen kentän reunalla ja käytävillä aina. Tiedät jokaisen vahvuuden ja heikkouden lapsesi harrastuskavereista ja opettajista. Omia menoja kalenteristasi ei löydy lainkaan.

6. Kontrolloit niin ruokaa kuin lelujakin

Sinun lapsesi ei syö mitään sinun tietämättäsi eikä leiki leluilla, joita sinä et ole hyväksynyt.

7. Haluat lapsesi esittelevän taitojaan

Rakastat juhlia ja muita tilaisuuksia, jotka kokoavat ihmisiä yhteen, koska silloin lapsesi voi loistaa ja sinä saat loistaa ylpeänä vieressä ja kertoa kaikille lapsesi taidoista.

8. Osaisit vetää jokaisen lapsesi oppitunnin koulussa

Ja toki paremmin kuin opettaja. 

Jos tunnistit itsesi kuvauksista, ei huolta. Vanhemmuus on yhtä tasapainoilua. Niin kauan kuin et tee pahoja ylilyöntejä, kaikki on luultavasti ok. Nyt tee jotain hauskaa vain itseäsi varten. Ansaitset sen. 

Video: Milloin äiti on iloinen? Suomalaislapset kertovat.

Lue myös:

    Uusimmat