86-vuotias äiti ja 54-vuotias tytär kuolivat koronavirukseen samana päivänä Amerikassa – välissä vain muutama tunti

Koronaviruksen oireiden vakavuus voi riippua veriryhmästä – professori kertoo, mihin tutkimustulos perustuu 8:24
Koronaviruksen oireiden vakavuus saattaa riippua veriryhmästä.

Äiti ja tytär menehtyivät koronavirukseen samana päivänä. Molemmilla oli ollut terveysongelmia, kertoo muun muassa Los Angeles Times -sivusto.

Kalifornialainen Letty Ramirez, 54, ja hänen äitinsä Carolina Tovar, 86, kuolivat koronavirukseen 3. huhtikuuta eri sairaaloissa Etelä-Carolinassa. Naisten kuolinhetkien välillä oli vain muutama tunti.

Letty ja Carolina olivat olleet hyvin läheisiä. Naisilla oli ollut tapana viettää aikaa yhdessä ruoanlaiton parissa. Iltaisin he olivat katsoneet meksikolaisia elokuvia.

Letty piti huolta Carolinasta. Hän vei äitinsä viikottaisiin dialyysihoitoihin ja oli aina tämän luona. 

Kumpikin sairaalahoitoon

Maaliskuun puolivälissä molemmilla alkoi ilmetä hengitysvaikeuksia. Läheiset toivat heidät erillään toisistaan päivystykseen St. Jude Medical Center -keskukseen. 

Viikkoa ennen sairaalaan päätymistä Lettyllä oli ollut kuivaa yskää, joka oli vaivannut häntä etenkin aamuisin. Olo oli kuitenkin ollut niin hyvä, että hän jatkoi töissä käymistä.

Molemmilla diabetes ja munuaisongelmia

Letty laitettiin hengityskoneeseen. Hänet siirrettiin Providence St. John’s Health Center -terveyskeskukseen Santa Monicaan, koska lääkärit toivoivat, että tämän sairaalan paremman laitteiston takia Lettylla olisi paremmat mahdollisuudet selvitä. 

Lettylla oli ollut astma, ja sairaalassa tehdyn koronavirusdiagnoosin jälkeen hänellä oli todettu diabetes sekä munuaisen vajaatoiminta. Carolinalla oli diabetes ja hän oli ollut dialyysihoidossa aiemmin.

Carolina ei halunnut hengityskonetta

Carolinan kohdalla piti tehdä päätös, että laitetaanko hänet hengityskoneeseen vai ei. Rouva itse oli vastustanut ajatusta. Videopuhelun pitäneet omaiset päättivät kunnioittaa Carolinan tahtoa. He olivat etäyhteyksien avulla Carolinan luona viimeiseen saakka.

– Hän oli valmis ja mekin valmistauduimme siihen, kertoo Alexis, Lettyn vanhin tytär.

Muutaman tunnin päästä saatiin lisää suru-uutisia

Muutaman tunnin kuluttua Alexis sai viestin, jossa kerrottiin, että Lettyn vointi ei ollut parantumassa. Lääkäri sanoi, että hengityskoneesta ei olisi enää apua. Letty oli ollut viikon hengityskoneessa.

Alexis päätti, että hengityskonetta ei enää käytettäisi. Letty kuoli yhdeksän minuuttia sen jälkeen, kun hänet oli otettu irti koneesta. Letty ei ollut saanut tietää, että hänen äitinsä oli kuollut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Miten ironista, että nämä kaksi naista olivat erottamattomat ja kohtalo piti huolen siitä, että he eivät joutuisi eroon toisistaan edes kuoleman jälkeen, pohti Art Aguilar, yksi Lettyn ja Carolinan sukulaisista.

Koronavirus on koetellut Lettyn ja Carolinan läheisiä muutenkin. Muun muassa Lettyn aviomies sairastui, mutta hänen vointinsa on ollut paranemaan päin.


Lue myös:

    Uusimmat