Koronavirusta pelännyt Rachel huolehti hyvin tarkasti hygieniasta – sitten iskivät oireet: "Tämä on todella rankkaa ja pelottavaa"

Näin riisut kertakäyttöiset hanskat oikein: yksi oleellinen asia unohtuu monelta! 0:51
Osaatko riisua kertakäyttöiset hanskat oikein?

Hygieniasta tarkasti huolehtinut äiti yllättyi, kun hän sairastui koronavirukseen. Today.com-sivustolla toimittajana työskentelevä nainen kirjoitti jutun kokemuksistaan. 

Maaliskuun puolivälistä lähtien Rachel Rosenthal, 42, perheineen on ollut omaehtoisessa karanteenissa kotonaan Marylandissa.  Rachelilla on autoimmuunisairaus nimeltä Hashimoton tauti. Sen vuoksi hän oli yrittänyt huolehtia siitä, että hän, aviomies Jon sekä 12-vuotiaat kaksostytöt Marin ja Ellie välttyisivät turhalta altistumiselta koronavirukselle.

– Olimme tehneet kaiken oikein, Rachel kertoi.

Huolehti hygieniasta hyvin tarkoin

Perheenäiti kertoo olleensa hyvin huolissaan koronavirustartunnan riskistä. Perhe ei tilannut noutoruokaa tai käynyt ruokakaupassa. Kaikki tilattiin kotiinkuljetuksena ja tavarat desinfioitiin autotallissa. Rachel siivosi kodin joka ilta.

– En olisi voinut villeimmissä unissanikaan kuvitella, että saisimme sen. Suurin huolenaiheeni oli se, että piti yhdistää lasten kotiopetus ja työt. Tällä hetkellä tuo tuntuu vähäpätöiseltä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tauti alkoi väsymyksellä

4. huhtikuuta Rachel tunsi olonsa todella väsyneeksi. Suurin osa päivästä kului nukkuessa. Rachel ajatteli, että hän oli varmaan puuhannut liikaa kaikkea.

– Seuraavana aamuna heräsin ja sanoin aviomiehelleni, että tuntuu kuin rintakehäni päällä seisoisi elefantti. 

Rachel ei uskonut, että hänellä voisi olla koronavirus, mutta päätti joka tapauksessa eristäytyä makuuhuoneeseen, jotta muu perhe olisi turvassa.

Olotila huononi entisestään. Hänelle nousi korkea kuume. Lisäksi hänen päätään särki ja rintaan, selkään ja keuhkoihin sattui. 

Koronavirustesti antoi virheellisen tuloksen

Rachelille tehtiin koronavirustesti. Viikkoa myöhemmin testitulos näytti negatiivista, vaikka oireet olivat pahentuneet kaiken aikaa.

– Lääkärini ajatteli, että tulos oli virheellinen, koska testiä ei ollut tehty kunnolla ja koska minut testattiin liian aikaisin. Oireita oli ollut vain pari päivää. Hän sanoi myös, että 30 prosenttia testeistä antoi virheellisesti negatiivisen tuloksen ja hän uskoi, että näin oli käynyt minullekin.

Toinen tyttäristäkin sairastui

Rachel pysyttelee edelleen huoneessaan. Hän on tehnyt hengitysharjoituksia, jotta keuhkot saisivat paremmin happea. Hän on juonut paljon nesteitä ja käynyt kuumassa suihkussa, jotta höyry vaikuttaisi hengitykseen.

Tyttäriensä kanssa hän käy FaceTime-keskusteluita ja aviomies tuo ruoan huoneen ovelle pitäen käsineitä ja maskia. Mies nukkuu sohvalla Rachelin toimistossa ja huolehtii kodista. 

Useita päiviä Rachelin sairastumisen jälkeen Elliellä ilmeni oireita. Lääkäri suositteli, että he eivät olisi karanteenissa samassa huoneessa, koska sairaus oli eri vaiheissa. Niinpä tyttö on eristyksissä huoneessa yksin.

– Tämä on kauhistuttavaa kaikille. Nyt Marinilla on huomattu oireita.

Ero lapsista tuntuu rankalta

Rachelin mukaan sairaus on ollut aivan toisenlainen kuin mikään aiempi pöpö. Hänen on ollut vaikea pysytellä aloillaan tekemättä mitään.

Äitiä ahdistaa kauheasti se, että toinen lapsista on niin kipeä. Hän kertoo, että toistaiseksi terveenä ollut Marin itkee joka ilta.

– On rankkaa olla erossa omista lapsista. En voi pidellä heitä ja sanoa, että kaikki järjestyy.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rachel kertoi tarinansa Instagramissa, koska hän toivoo, että se auttaa ihmisiä ottamaan taudin vakavasti. Myös nuorten ja terveiltä vaikuttavien ihmisten pitäisi toimia ohjeistusten mukaan, jotta viruksen leviäminen estettäisiin.

– Näen Facebookissa monia, joilla ei ole maskia ja jotka ajattelevat, että eivät sellaista hankikaan. En halunnut pelotella ihmisiä, mutta halusin sanoa, että tämä tapahtuu meille eikä vain terveydenhuollon ammattilaisille tai vanhemmille ihmisille. Tämä on todella rankkaa ja pelottavaa.

Lähteet: Today.com, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat