78-vuotias eläkeläinen tappoi murtovarkaan, murhasyyte kaatui – "Veitsi upposi kymmenen senttiä"

Brittieläkeläinen Richard Osborn-Brooks puukotti hänen kotiinsa murtautuneen Henry Vincentin kuoliaaksi vuosi sitten. Osborn-Brooksia epäiltiin murhasta, mutta hänet vapautettiin syytteistä.

Lontoon kaakkoisosassa sijaitsevassa Hither Greenin kaupunginosassa asuva eläkeläinen Richard Osborn-Brooks puukotti murtovaras Henry Vincentin 4. huhtikuuta 2018.

Vincent oli murtautunut Osborn-Brooksin kotiin. Kuolinsyyntutkijan mukaan tappo oli lainmukainen. Kuolinsyy oli viiltohaava rintakehässä.

Poliisi kuulusteli Osborn-Brooksia tapahtuneen jälkeen ja taltioi keskustelun. Eläkeläinen kertoi, että kaksi miestä koputti hänen kotinsa oveen. Avattuaan oven, hän kuvaili joutuneensa työnnetyksi sisään asuntoonsa.

– Otin veitsen veitsitelineestä ja uhkasin miestä sillä. Hän huusi kaverilleen, että minulla on veitsi, Osborn-Brooks kertoi poliisille.

– Hänen kaverillaan oli jokin terävä esine kädessään, jonka tajusin myöhemmin olleen ruuvimeisseli. Sanoin, että "minun on isompi kuin sinun". Hän lähestyi minua ruuvimeisselin kanssa ja minä ojensin veitsen eteenpäin.

Eläkeläisen mukaan veitsi upposi Henry Vincentin rintakehään noin kymmenen sentin verran.

Kuulusteluissa Vincentin sisko Rose puhui veljensä puolesta.

– Veljeni ei ollut väkivaltainen ihminen. Hän oli isä, poika ja veli. Kukaan ei ansaitse kuolla.

Osborn-Brooks pidätettiin epäiltynä murhasta, mutta hänet vapautettiin myöhemmin syytteistä.

Eläkeläisen pidätys herätti voimakasta paheksuntaa. Netissä aloitettiin Osborn-Brooksin hyväksi joukkorahoituskampanja, jolla kerättiin tuhansia puntia.

Osborn-Brooksin kotiin kaverinsa kanssa murtautuneen ja surmansa saaneen Henry Vincentin ystävät ja perhe herättivät raivoa tuomalla kukkia ja muita muistoesineitä Vincentin kunniaksi Osborn-Brooksin kodin edustalle. Naapurit poistivat kukat paikalta.

Kuolinsyyntutkijan mukaan Henry Vincent saattoi olla murtoajankohtana huumeiden vaikutuksen alaisena. Ruumiinavauksessa löytyi merkkejä kokaiinin ja heroiinin käytöstä.

Kuolinsyyntutkija Andrew Harrisin mukaan tappo oli laillinen.

Lue myös:

    Uusimmat