700 uusnatsia marssi Göteborgissa – kymmeniä pidätettiin, kirjamessut suojattiin levottomuuksilta

1:33

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat ja heidän vastamielenosoittajansa ovat nujakoineet tänään Göteborgissa poliisin kanssa.

Kymmeniä ihmisiä pidätettiin päivän levottomuuksissa muun muassa väkivaltaisesta mellakoinnista epäiltyinä.

Uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat hyökkäsivät poliiseja päin poliisin pysäyttäessä heidän mielenosoituskulkueensa etenemisen.

Expressen-lehden mukaan poliisi käytti pamppuja ja pippurisumutetta uusnatseja vastaan. Poliisi otti levottomuuksien yhteydessä kiinni uusnatsijohtajaSimon Lindbergin, jota epäillään poliisin mukaan joko väkivaltaisesta mellakasta tai väkivallasta viranomaisia vastaan.

Expressenin mukaan mielenosoitukseen osallistui noin 700 uusnatsia.

Göteborgissa olivat tänään käynnissä myös Pohjoismaiden suurimmat kirjamessut, jotka poliisi halusi suojata mahdollisilta levottomuuksilta. Vastarintaliikkeen mielenosoitus ohjattiin kulkemaan reittiä, joka ei kulkenut messupaikalle.

Göteborgissa oli liikkeellä on myös satoja uusnatsien vastaisia vastamielenosoittajia. Uusnatsien vastustajat heittelivät poliiseja kivillä ja paukkupommeilla. Yhden sivullisen kerrottiin loukkaantuneen mielenosoittajien heittämästä kivestä. Loukkaantunut toimitettiin sairaalahoitoon.

Myös Suomesta matkustettu osoittamaan mieltä Ruotsissa

Poliisi pidätti kolme ihmistä ja otti kiinni useita jo ennen tämän päivän mielenosoitusta.

Osa kiinni otetuista oli ulkomaiden kansalaisia, kertoi Expressen. Osaa epäillään törkeän pahoinpitelyn valmistelusta.

Poliisi ei kuitenkaan kertonut, olivatko kiinniotot tehty uusnatsien vai vastamielenosoittajien joukoista. Mielenosoitukseen matkusti ihmisiä myös Suomesta ja Tanskasta, kertoi Aftonbladet.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osasto kannusti ihmisiä osallistumaan Göteborgin mielenosoitukseen verkkosivuillaan viime viikolla.

Paikalle tapahtumaa valvomaan lähetettiin muualta Ruotsista noin tuhannen poliisin lisävahvistus.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja