Mainos

7 treenisääntöä, jotka voit unohtaa suosiolla!

Treenaatko hullun lailla, mutta tuloksia ei tunnu syntyvän sitten millään? Treenirutiinit ja terveellinen ruokavalio ovat avainasemassa vartalon muokkaamisessa, mutta aivan kaikkia treenineuvoja ei kannata noudattaa.

Jos haluat saada tuloksia aikaan mahdollisimman nopeasti, seuraavat treeneihin liittyvät säännöt kannattaa unohtaa.

Myytti 1: Treenaa aamuisin tyhjällä vatsalla

Totuus on se, että elimistö tarvitsee polttoainetta toimiakseen. Syömällä hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävän aamupalan ennen harjoitusta, varmistat, että kehollasi on tarpeeksi energiaa viedä koko harjoitus läpi täydellä teholla.  

Myytti 2: Sinun ei kannata tehdä mitään lepopäivänäsi

Lepopäivän tarkoitus on antaa kehollesi ja lihaksillesi aikaa palautua edellisistä rasituksista. Jokainen meistä lepää eri tavalla, joten jos et halua istua sohvalla koko päivää, sinun ei tarvitse tehdä niin. Kehosi pääsee lepäämään, vaikka tekisitkin kevyen kävelylenkin tai venyttelisit. Jos sen sijaan haluat maata sohvalla, sekin on täysin hyväksyttävää. 

Myytti 3: Pitäydy suosikkitreenissäsi

Vaihtelu on avainsana kehitykselle. Jos tavoitteenasi on kasvattaa lihasmassaa, paras tapa tehdä se on rasittaa lihasta mahdollisimman erilaisilla tavoilla. Jos teet viikosta toiseen kuntosalilla täysin samaa sarjaa, lihaksesi tottuvat työhön, eikä kehitystä pääse tapahtumaan. Vaihtele sen sijaan toistojen määriä ja painoja, ja huomaat taatusti eron. 

Myytti 4: Juokseminen on paras tapa polttaa rasvaa

Aerobinen liikunta on tärkeää, mutta se ei välttämättä ole paras tapa polttaa rasvaa. Lihaskuntoa kasvattavat voimaharjoitukset ovat erittäin tärkeitä, sillä vaikka juoksu polttaa enemmän kaloreita harjoituksen aikana, voimatreeni polttaa kaloreita puolestaan harjoituksen jälkeen.

Myytti 5: Sinun täytyy olla väsynyt treenin jälkeen

Monet tuloksia havittelevat saattavat ajatella, että lihaskipu on osoitus hyvästä treenistä. Lihasten arkuus ei kuitenkaan ole suoraan verrannollinen tuloksiin, vaan se on usein merkki treenirutiinien muutoksista. Vaikka välillä kannattaakin astua ulos omalta mukavuusalueelta, kehoa ei tarvitse joka kerta puskea äärimmäisiin suorituksiin.

Myytti 6: Kyykkyjä tehdessä polvet eivät saa mennä varpaiden yli

Tämä sääntö on tuttu monelle, mutta se voi estää sinua suorittamasta kyykkyä parhaalla mahdollisella liikeradalla. Totuus on, että kaikkien ihmisten ruumiinrakenne on erilainen, ja joillakin ihmisillä polvet voivat mennä hieman varpaiden päälle. Tähän sääntöön ei kannata siis keskittyä liikaa.

Myytti 7: Sinun ei tulisi treenata myöhään illalla

Moni yöuniensa puolesta pelkäävä jättää myöhäiset treenit väliin. Vaikka liikunta nostaakin energiatasoja, tämän ei välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että liikunta estäisi sinua nukahtamasta. Joskus treeni stressaavan päivän jälkeen voi saada sinut jopa nukahtamaan paremmin kuin pelkkä sohvalla makoilu. Treenin tulosten kannalta oma mieltymys onkin kellon aikaa tärkeämpi asia. Jos et ole aamuihminen, voit treenata hyvillä mielin illalla.

Älä unohda treenata myös lantionpohjalihaksiasi!


Lähde: Huffingtonpost 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.