Mainos

Viisi yleisintä syytä, miksi treeni ei näy jaloissasi – kuulostaako tutulta?

Lihaksikkaista jaloista haaveilevan kannattaa kiinnittää huomiota etenkin treenin laatuun.

Kyykkyjä, askelkyykkyjä ja juoksulenkkejä päivästä ja viikosta toiseen, mutta tuloksia ei tunnu syntyvän sitten millään. Kuulostaako tutulta? Jokin seuraavista kohdista voi olla syynä paikoillaan junnaavaan jalkatreeniisi.

1. Et lisää tarpeeksi painoja

Vartalon omalla painolla tehtävät harjoitukset nostavat sykettä, mutta ne eivät muokkaa jaloistasi timanttisia. Vaikka ylävartaloa voidaankin muokata melko pitkällekin ilman painoja, alavartalon kanssa on toinen homma.

Jos haluat nähdä muutoksia lihaksistossasi, sinun täytyy ottaa treeneihisi mukaan riittävästi painoja. Lisää painoja sen verran, että jalkatreeni tuntuu haastavalta, mutta ei mahdottomalta.

2. Treenaat liikaa aerobista liikuntaa

Sykettä nostava aerobinen liikunta, kuten juoksu, on tärkeää terveydelle, mutta jos haluat muokata jalkasi uuteen uskoon, juoksulenkeistä kannattaa pitää hetki taukoa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kehosi on todella muokkautuva. Jos treeniviikkosi koostuu useista pitkistä juoksulenkeistä, kehosi muokkautuu siihen parhaiten sopivaksi, mikä tarkoittaa vähäistä lihasmassaa.

Jos haluat muokata pepustasi pyöreän ja reisistäsi lihaksikkaat, unohda lenkit hetkeksi ja laita jalkasi kunnolla töihin salilla.

3. Ruokavaliosi ei ole kunnossa

Aina jalkojen lihaksikkuus ei ole kiinni treenimääristä, vaan ruokavalio näyttelee myös tärkeää roolia. Valitettava totuus on, että lihaksikkaimmat jalat eivät pääse oikeuksiinsa, jos niitä peittää rasvakerros. Jos haluat lihakset näkyviin, sinun pitää todella kiinnittää huomiota siihen mitä syöt.

4. Et venyttele tarpeeksi

Moni lihaksikkaista jaloista haaveileva unohtaa sisällyttää treeniviikkoonsa erään äärimmäisen tärkeän asia, nimittäin venyttelyn. Jos et venyttele tarpeeksi, lihasta ympäröivän sidekalvon tiukkuus voi muodostua lihaskasvun esteeksi.

Tiukka lihaskalvo viestittää nimittäin lihaksille, että niillä ei ole enää mahdollisuutta kasvaa. Tämä on tärkeä syy siihen, miksi venyttelyä ei missään nimessä kannata skipata.

5. Suoritat liikkeet väärin

Vaikka tekisit satoja kyykkyjä päivittäin, tuloksia ei synny, jos liikeratasi ei ole kunnossa. Jos suorittamasi harjoitus ei kohdistu oikeisiin lihaksiin, tuloksia ei synny, treenaisitpa sitten kuinka paljon tahansa. Tarkista oma kyykkyasentosi peilistä tai pyydä ammattilaista apuun oikean asennon löytämiseksi.

Videolta voit tarkistaa, miltä oikea kyykkyasento näyttää.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.