Mainos

55-vuotias mies yritti raiskata humalaisen 14-vuotiaan tytön pakettiautossaan Kemissä – rangaistus keveni hovissa

Rovaniemen hovioikeus katsoi 55-vuotiaan miehen syyllistyneen törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen ja törkeän raiskauksen yritykseen viime syksynä Kemissä.

Oikeuden mukaan mies oli tuolloin ollut pakettiautossaan 14-vuotiaan, humalansa vuoksi puolustuskyvyttömän tytön päällä sukupuolin esillä ja pyrkinyt tämän kanssa sukupuoliyhteyteen.

Tapaus sattui Kemissä sijaitsevan ravintolan parkkipaikalla. Mies ei ollut tytölle entuudestaan tuttu. Pakettiautoon kaksikko oli päätynyt tytön pyydettyä mieheltä tupakkaa.

14-vuotiaan kertomuksen mukaan mies oli raahannut hänet pakettiauton keskimmäiselle penkkiriville vasten hänen tahtoaan.

Autossa mies oli suudellut tyttöä ainakin poskelle ja navan seudulle sekä nostanut tämän puseroa ylöspäin ja kosketellut tätä rinnoista. Miehen penis oli teon aikana esillä. Sekä hovioikeus että käräjäoikeus katsoivat, että miehen tarkoituksena oli olla tytön kanssa sukupuoliyhteydessä.

Yhdyntä jäi yritykseksi, kun aiemmin samana iltana tytön seurassa olleet henkilöt sattuivat paikalle. Yksi henkilöistä avasi pakettiauton oven ja repi miehen tytön päältä.

Miehen kertomuksen mukaan tilanteeseen oli päädytty, kun tyttö oli yrittänyt myydä seksiä miehen tahtoa vastaan. Mies kuitenkin myönsi tiedustelleensa itse tytöltä seksin hintaa ja suukottaneensa tätä kasvoille.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen teosta kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus alensi tuomiota kahteen vuoteen. Hovioikeuden mukaan kolmen vuoden tuomio olisi ollut selvästi ankarampi kuin vastaavista tapauksista yleensä annetut rangaistukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.