Mainos

5 syytä, miksi sinun ei tulisi koskaan nukkua alasti

Marilyn Monroe kertoi pitävänsä öisin yllään vain Chanelin hajuvettä ja sai siis luultavimmin hajusteeseen potkua omasta kuonastaan.

Lahjaksi saatuja yövaatteita ja vanhoja venähtäneitä T-paitoja ei kannata jättää kaapin perälle lojumaan, vaan vetää ne kiltisti päälleen. Alasti nukkumisen mahdollisten terveyshyötyjen sijaan kannattaisi nimittäin pohtia myös seuraavia huomioita Eevan asussa uinumisesta.

1. Likaa lakanat

Alasti nukkuessa kaikki ihmiskehon vähemmän hygieeniset osat hinkkaavat kalliita lakanoita, joissa pyöritään yö toisensa perään. Moni myös hikoilee öisin, eivätkä hikiset lakanat tunnu seuraava yönä erityisen miellyttäviltä. Yöasua käyttäessä eritteidesi ja lakanoittesi välissä on kangas, minkä vuoksi yöpukeutujan ei tarvitse pestä kuonaisia ja haisevia lakanoita yhtä usein kuin alastoman toverinsa.

2. Antaa vääriä merkkejä

Parisuhteessa elävä saattaa yöllisellä happikylvyllään antaa virheellisen viestin kumppanilleen. Toki alastomuus on luonnollista, mutta vällyjen välissä se mielletään helposti seksuaaliseksi viestiksi. Makeat ja keskeytyksettömät yöunet ovat hyvä syy vetää pyjama päälleen, vaikka jokaisella onkin oikeus nukkua miten lystää. Tätä ymmärtämätön kumppani ei saisi asenneongelmallaan häiritä toisen lepoa.

3. Kylmyys iskee

Ilman rihman kiertämää nukkuminen altistaa riskille sairastua flunssaan, kun kesä kaikkoaa muistoihin ja öiden kylmyys hiipii aisteihin. Kevyt kangas ihon peitteenä estää kehon tuottamaa lämpöä kaikkoamasta ja peiton alle voi muodostaa mukavan lämpimän unipesän.

4. Kanssaeläjien kunnioitus

Jos samassa taloudessa asuu muitakin, voi heistä olla ärsyttävää törmätä kesken yötä vaatteettomalta vessareissultaan sänkyyn palaavaan toveriin. Asiaan kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin, jos asuu kämppäkaverin kanssa. Toisen öinen ilo voi olla toisen painajaisnäky.

5. Pyjamat ovat ihania

Suuri T-paita ja löysät pöksyt ovat vähintään yhtä mukava asu kuin Aatamin ja Eevan. Yöllä päälleen voi lisäksi pukea ylisuloisia kuvioita sisältävän kulahtaneen asukokonaisuuden, jonka käyttäminen julkisesti ei välttämättä saisi hyväksyviä katseita osakseen. Kerran päivässä on mukava valita asunsa muita sen enempää miettimättä.

Säästä siis alastomuus suihkuun, saunaan sekä seksiin ja pujahda ensi yönä mihin tahansa mukavaan vaatteeseen. Gynekologit suosittelevat nukkumaan ilman alusvaatteita, jotta alapää saa välillä hengittää, mutta löysät puuvillapöksyt ajavat asian.

Lähde: Cosmopolitan

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.