Mainos

45 minuuttia: Pienituloiset rynnivät vaaliuurnille, varakkaat nukkuvat

Vaalien perinteiset nukkujat, kaikkein pienituloisimmat ovat kokoamassa rivejään vaaliuurnille. Tänä iltana esitettävän 45 minuuttia -ohjelman mukaan alle 10 000 euroa vuodessa tienaavista vain 40 prosenttia jättää tänä keväänä äänestämättä. Vuoden 2007 vaaleissa äänestyksen kertoi jättäneensä väliin 54 prosenttia pienimmän tuloluokan ihmisistä.

- Voitaisiin sanoa, että työväen vaalit ovat tulossa. Aikaisemmin huonossa asemassa ollut väki näkee, että heillä on nyt mahdollisuus vaikuttaa vaalitulokseen toden teolla, arvioi tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen tutkimuksen 45 minuuttia -ohjelmalle tehneestä Taloustutkimuksesta.

Tilanne on huhtivaaleissa erityisen mielenkiintoinen myös siksi, että varakkaimmat, yli 90 000 euroa vuodessa tienaavat ovat laiskistuneet. Heistä 28 ilmoittaa jättävänsä äänestämättä eduskuntavaaleissa. Viime vaaleissa vaalien yli ilmoitti nukkuneensa vain 20 prosenttia suurituloisista.

45 minuuttia -ohjelman tiedot perustuvat 12 000 suomalaisen haastattelututkimukseen. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus.

Lisää aiheesta 45 minuuttia -ohjelmassa tänään kello 20.00.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.