Mainos

31 000 uutta valkolakkia

Hylätttyjä oli tänä keväänä hieman viimevuotista enemmän.

Ylioppilastutkinnon läpäisi tänä keväänä noin 31 000 kokelasta. Hylättyjä oli runsaat 2 000 eli hieman viimevuotista enemmän. Yleinen reputusprosentti oli 6,5, kun se viime keväänä oli 6,2. Etenkin keskipitkässä ruotsissa reputettiin viimevuotista enemmän, kertoo ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Anneli Roman.
- Reputusprosentti näyttäisi nyt olevan 7,5 prosentin tietämissä. Viime keväänä se oli noin 6, Roman vertaa. Sen sijaan pitkän matematiikan taso oli tänä vuonna hyvä ja laudaturin pisteraja nousi varsin korkeaksi. Hylätyksi tuli myös aiempaa vähemmän kirjoittaneita.

Osa tutkinnon läpäisseistä on vielä ilman lukion päästötodistusta, joten heidän kohdallaan lakituksesta päättää koulu. Ylioppilastutkintotodistus päivätään kuitenkin kaikille täksi kevääksi.

Kouluista 110 sai tulokset tänään, koska he hakivat tiedot itse. Suurin osa, eli noin 400 lukiota, saa tulokset postitse vasta ensi viikon alussa. Täsmällisiä tietoja ylioppilastutkintolautakunta antaa vasta 25. toukokuuta, jolloin tarkistusmenettely on ohi.

- Odottelemme vielä ensi viikolla koulujen yhteydenottoja ja tarkistuspyyntöjä ja teemme ne. Soittoja tulee satoja. Kaikki yhteydenotot eivät välttämättä johda tarkistuksiin, vaan ehkä vain keskusteluun sensorin kanssa arvostelun perusteista. Aineiden arvosanajakauma oli tänä keväänä jotakuinkin samanlainen kuin aiempinakin vuosina. Poikkeuksena oli keskipitkä ruotsi, jossa siis hylättyjäkin tuli aiempaa enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.