Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3 kysymystä nisuista: Onko pakko voidella aina munalla?

Myllyn Paras
Julkaistu 21.04.2014 12:05

Leivontanurkan Arja on vastannut lukijoiden kysymyksiin tällä kertaa pullasta. Lue, kuinka pullasta saa ihanan ilmavaa, millä pullan voi sutia ja kuinka korvapuustit saa onnistumaan.

1. Miten pullista saisi kevyitä ja ilmavia eikä sellaisia painavia ja tiiviitä, mitä minulla aina tulee?

Pullataikina kannattaa alustaa mahdollisimman vähillä jauhoilla ja mahdollisimman pitkään, jolloin taikinasta ei tule liian tiivis, vaan alustamalla siihen on saatu hyvä sitko. Se pitää taikinan rakenteen hyvänä vähemmälläkin jauhomäärällä. Pullaa tehdessä kohotus on tehtävä kahteen kertaan: taikinana ja pullina. Kohotus on hyvä tehdä lämpimässä paikassa, jotta ne kohoavat kunnolla. Pullia paistettaessa pitää varoa liian pitkää paistumista. Ota pois uunista hieman aiemmin kuin uskoisitkaan niiden olevan kypsiä.

2. Millä muulla kuin kananmunalla voi voidella pullat, että tulee kiva rusketus? En pidä kananmunan mausta pullan päällä?

Voit voidella pullat esimerkiksi maitosokerilla tai maitokahvilla, jossa on sokeria. Nämä ovat vanhan ajan kikkoja, näin äitini on ainakin tehnyt. (Esim. desiin maitoa 1–2 rkl sokeria)

3. Miksi kaupan korvapuustit maistuvat ja tuntuvat "kuivilta" jo tuoreina?

Pullia pitää paistaa mahdollisimman vähän, jotta ne eivät kuivu. Liika paistaminen kuivattaa. Uuneissa on eroja, ja siksi jo lyhyempi kuin suositusaika saattaa riittää, mikäli sinulla on tehokas uuni. Esimerkiksi kiertoilmauunissa paistoaika on lyhyempi. Mikäli pullat ehtivät sulaa ennen paistoa, lyhyempi paistoaika riittää. Toki voit sulattaa ja kohottaa valmiitakin pullia ennen paistoa, mikäli haluat niistä vieläkin mehevämpiä.

Vastaukset: Arja Elina Laine

Mikä mietityttää leivonnassa? Kysy Kotitalousopettajalta!

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Missä vaiheessa suola pitää lisätä pullataikinaan? Tässä asiassa moni mokaa korvapuusteja leipoessaanIhana uusi tapa tehdä pullaa: Helppoa kikkaa kannattaa todellakin kokeilla!Ota helppo niksi avuksi: Tästä tiedät, että pullat ovat kypsiäNäillä vinkeillä ensikertalainenkin onnistuu: Leivo itse ruisleipää!Mitä eroa on voi- ja lehtitaikinalla?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:45
    Siivous

    Suihkuseinä puhtaaksi sitruunan avulla – näin helppoa se on

  • 09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • 09:01
    Syöpä

    Uusi hoitomuoto tuhoaa syövän LED-valolla: "Läpimurto"

  • 08:30
    Perhesuunnittelu

    Munasolut vastustavat biologista kelloa luultua paremmin – uutta tietoa siittiöiden vanhenemisesta

  • 07:00
    Kellojen siirto

    Kumpaan suuntaan kelloja siirretään? Ota simppeli muistisääntö avuksi