3 helppoa vinkkiä: Näin saat ruudutonta aikaa arkeesi

0:46

Ympäröivien ruutujen ja ruudun takaa löytyvien ihmissuhteiden aikakautena on helppoa unohtaa, kuinka tärkeää on välillä hengähtää ja ottaa omaa aikaa, jolloin on oikeasti yksin.

Katso ylläolevalta videolta vinkit aikaansaamiskyvyn parantamiseen.

Jatkuva aktiivisuus sosiaalisessa mediassa nimittäin tarkoittaa sitä, että ihmisillä on todellisuudessa vähemmän aikaa hidastaa menoaan ja pysähtyä miettimään syvällisesti tuntemuksiaan. Rauhallista yksinoloa olisi syytä jatkuvasti harjoittaa, jotta energiaa riittäisi myös tulevaisuudessa.

The Time listasi kolme yksinkertaista vinkkiä, joilla elämään saa lisää ruudutonta omaa aikaa.

1. Säästä aamujasi

Moni nukkuu puhelin yöpöydällään, josta sen noukkimiseen voi olla suuri kiusaus – jopa keskellä yötä. Öinen puhelimen selailu heikentää selvästi unenlaatua, minkä lisäksi sillä on muitakin terveysriskejä. Ruutu tulisi kuitenkin pitää pimeänä myös aamulla. Luurittoman aamun etu on nimittäin siinä, että juuri aamuisin heräämisen ja työpäivän alkamisen välissä päässä pyörivät luovimmat ideat. Ahaa-elämykset kuitenkin hautautuvat, jos niiden sijasta kiinnittää huomionsa puhelimeensa.

2. Lue

Verkossa lukeminen on yleensä lähinnä silmäilyä, jonka perusteella ryhdytään tiukkasävyiseen keskusteluun, jossa jokainen kommentoija haluaa erottua edukseen. Perinteisten kirjojen ja lehtien lukeminen sen sijaan eliminoi oman egon vaikutuksen lukukokemukseen. Tutkijat ovatkin todenneet lukemisen lisäävän myötäelämisen kykyä.

3. Kirjoita kirje 

Mobiililaitteet rohkaisevat ihmisiä viestittelemään toisilleen nopeasti viestin sisältöä syvällisemmin ajattelematta. Tapaan on kuitenkin helppo tehdä muutos nappaamalla käteen kynä ja paperia ja kirjoita rakkaalle läheiselle ajatuksistasi ajan kanssa. Kirjeen kirjoittaminen avaa uusia tapoja ymmärtää ja kunnioittaa kirjeen vastaanottajaa. Vai kumpaa itse arvostat enemmän: viestimerkkiä hälyttävää puhelinta vai kotona odottavaa kirjekuorta, jonka lähettäjäksi on kirjailtu rakas henkilö?

Lähde: The Time

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.