Mainos

250 epäiltyä pedofiilia napattiin jättiratsiassa

Kansainvälisessä viranomaisten suurratsiassa on jäänyt kiinni 255 pedofiliasta epäiltyä. Epäillyistä lähes kaikki ovat Yhdysvalloista, loput Etelä-Amerikasta ja Aasiasta. Ratsia toteutettiin yhdeksässä maassa.

Viranomaisten mukaan epäillyistä yhdeksän oli opettajia ja kolme pappeja. Yhteensä seitsemäntoista pidätettyä työskenteli erilaisissa luottamusasemissa. Eräällä pidätetyllä arvioidaan olleen yli 80 uhria.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan suuressa osassa tapauksia epäilty ahdistelija on kiristänyt lapsilta pornografisia kuvia internetissä.

– Useissa tapauksissa hyväksikäyttäjä ottaa lapselta saamansa seksuaalisävytteisen kuvan ja kiristää sen avulla lasta ottamaan itsestään lisää kuvia, kertoi John Morton, ratsioita johtaneen Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviraston johtaja.

Yhdysvalloissa pedofiiliepäiltyjä pidätettiiin 244. Loput 11 epäiltyä pidätettiin muissa operaatioon osallistuneissa maissa Brasiliassa, Kanadassa, Israelissa, Meksikossa, Filippiineillä, Singaporessa, Etelä-Koreassa ja Thaimaassa.

(MTV3 – STT – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.