24.5.2004 Feta-kasvisvuoka ja rucolasalaatti (4 annosta)

Feta-kasvisvuoka

  • 6 perunaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 4 tomaattia
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kuorrutuskastike:
  • ½ l maitoa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 150 g fetajuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Viipaloi perunat, kesäkurpitsa sekä sipulit ja kuullota niitä kevyesti laakeassa kasarissa tai kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi myös tomaatit.

Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon maito hyvin vatkaten. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää haarukalla hienonnettu fetajuusto kastikkeeseen. Mausta kastike pippurilla ja muskottipähkinällä sekä tarvittaessa suolalla.

Lado kasvikset ja tuoreita basilikan lehtiä vuokaan ja kaada päälle kuorrutuskastike. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Rucolasalaatti

  • 1 ruukku rucolaa
  • 3 rkl paahdettuja pähkinöitä
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Revi rucola sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Halkaise oliivit ja tomaatit. Yhdistä ainekset salaatiksi. Mausta salaatti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat