1990-luvun hittilelu palaa kauppoihin

Lelu- ja peliyritys Hasbro tuo takaisin hittilelu Furbyn, jonka uudistettu ulkonäkö tosin oli pettymys ysäriotuksen faneille.

Hasbro tuo takaisin 1990-luvun lopun hittilelun, Furbyn. Puhuva, suurisilmäinen lelu on vuosien varrella kerännyt suosiota ensin lasten hittisuosikkina, sittemmin aikuisten keräilytuotteena. Moni muistaa elävästi ysäri-Furbyn jättimäiset, tuijottavat silmät sekä sen erikoiset, jopa karmivina pidetyt äänet.

Uutta Furbya kritisoidaan: "Lakatkaa tekemästä niistä söpöjä"

Uudessa Furbyssa on yli 600 toimintoa: se osaa meditoida, tanssia, ennustaa sekä muun muassa laulaa ja vilkutella valoja. Se reagoi kosketuksiin.

Hasbron varatoimitusjohtaja Kristin McKayn mukaan Furby on vuoden 1998 debyyttinsä jälkeen valloittanut maailman ja vaikuttanut kulttuuriin "viimeistä nurkkaa myöten".

Kayn mukaan lelun ominaisuudet on valittu kuluttajatutkimusten perusteella, mutta somekansa on uudistettuun ulkonäköön ainakin osittain pettynyt.

– Lakatkaa tekemästä niistä söpöjä. Antakaa meille takaisin ne karmivat oliot, joita meillä ennenkin oli, Instagramissa haikaillaan.

– Eivät nämä ole yhtä hyviä kuin ne vanhat, toinen kommentoija napauttaa.

– Pidän paljon väreistä ja äänestä, mutta ei tämä vain ole Furby. Liian pieni nokka, joka ei edes liiku, liian söpöt silmät ilman sielua, kolmas listaa.

– Voi, Furby-rakas, mitä ne ovat sinulle tehneet, eräs käyttäjä voivottelee.

Uuden lelun hintalappukin on suolainen: 69,99 dollaria eli noin 65 euroa.

Furbyja myyty myös 2010-luvulla

Kyseessä ei ole Furbyn ensimmäinen comeback; lelusta on itse asiassa julkaistu tasaiseen tahtiin uusia versioita läpi 2000- ja 2010-lukujen.

2017 kuluttajia varoiteltiin lelujen haavoittuvuuksista: saksalaistestien mukaan Furby Connectin bluetoothiin saattoi liittyä ilman salasanaa tai muuta suojausta millä tahansa laitteella, kunhan oli sen kantaman päässä.

Jo vuonna 1999 lanseerattiin Furby Baby melkoisella tavalla – katso "synnytystilaisuus" videolta:

Furby-huumaa vuodelta 1999 1:23
Furby-huumaa vuodelta 1999.

Lue myös:

    Uusimmat