Hainhampaat ovat taas muodissa ja sopivat kaikille hiustyypeille – katso, miten käytät ysäriltä tuttua hiusasustetta!

Hainhampaat ovat taas muodissa –  kolme helppo kampausta 2:51
Videolla kolme helppoa kampausta, jotka onnistuvat hainhammasta apuna käyttäen.

Hainhampaat ovat taas muodissa ja se sopii kaikenlaisille hiustyypeille.

Hainhammas on hiusasusteena helppokäyttöinen ja käytännöllinen. Sen avulla hiukset saa nopeasti nostettua pois tieltä tinkimättä tyylistä.

Moni ehkä yhdistää hainhampaan 1990-luvulle, jolloin ne olivat viimeksi valtavirtamuodin suosiossa. 1990-luku on muutenkin näkynyt hiusmuodissa viime vuosina, joten on luonnollista, että myös hainhammas on tehnyt näyttävän paluun.

Hainhampaita on tarjolla monenlaisia. Tärkeintä on valita omaan tyyliin sopiva, mutta ottaa myös huomioon omien hiusten pituus, paksuus ja rakenne. Mitä isompi hainhammas, sitä enemmän hiusmassaa se pystyy pitämään kurissa. Pienemmät hainhampaat sopivat lyhyemmille, ohuemmille ja suorille hiuksille, mutta soveltuvat myös kampauksiin, joissa vain osa hiuksista on kiinni.

Voit katsoa yllä olevalta videolta kolme helppoa ja universaalia hainhammaskampausta.

Kiharat hiukset

Kiharahiuksisten kannattaa käyttää kiharoille hiuksille tarkoitettuja muotoiluvoiteita. Tällöin kiharat hiukset asettuvat ja näyttävät paksummilta nostettuasi ne ylös hainhampaalla.

Voit katsoa lisää vinkkejä alla olevilta TikTok-videoilta. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paksut ja pitkät hiukset

Jos hiuksesi ovat todella paksut ja pitkät, kannattaa kampauksen alle luoda alkuun hiukan pitoa. Hainhammas voi tuntua liian heppoisalta pitämään paksut kutrit paikoillaan, joten pohjalle voi olla hyvä suihkuttaa hiukan tekstuuria antavaa hiuslakkaa. Voit myös kokeilla suihkuttaa hiuskiinnettä suoraan itse hiusklipsiin, jolloin sen pito paranee.

Pitkät hiukset kannattaa myös ensin sitoa matalalle ponihännälle niskantyveen, ennen kuin pyörität kutrit tarpeeksi suurella hainhampaalla kiinni.

Katso alla olevalta TikTok-videolta vinkki pitkillä hiuksille.  

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Itsepäiset ja karheat hiukset

Itsepäisistä ja karheista hiuksista on vaikea päästä eroon, joten joskus voi olla helpompi vain hyväksyä elämän realiteetit. Onneksi hainhampaalla voi luoda järjestystä ja kuria itsepäisimpiinkin hiuspehkoihin. Voit myös hyvillä mielin jättää alas muutamia suortuvia kehystämään kasvoja.

Yleensä kurittomat hiukset ovat parhaimmillaan pari päivää pesun jälkeen, kun päänahasta erittyvät luontaiset öljyt ovat levinneet kauttaaltaan hiuksiin.

Alla olevalla TikTok-videolla paksut ja karheat hiukset kietaistaan leveän hainhampaan avulla ylös siistille nutturalle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Laineikkaat hiukset

Olivatpa hiuksesi luonnostaan lempeillä laineilla tai kihartimella kiharretut, sopivat nekin hainhampaalla erinomaisesti kiinnilaitettavaksi. Edellispäivän kiharat ja laineet voi nopeasti nostaa nutturalle tai käyttää koristeellista hainhammasta puoliponihäntäkampaukseen.

Nappaa inspiraatiota alla olevilta TikTok-videoilta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Suorat hiukset

Hainhampaat suorastaan rakastavat suoria hiuksia. Jos olet kiireessä, riittää vain, että sutaiset suorat suortuvat ovesta ulos juostessasi tiukalle nutturalle käyttäen kiinnityksessä kaunista hainhammasta.

Katso alla olevilta TikTok-videoilta vinkkejä suorille hiuksille. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Otsatukan kera

Hainhampaat sopivat erityisesti niille, joilla on supermuodikas verho-otsatukka.

Jos haluat Pamela Anderson -tyylisen kampauksen, harjaa kierreharjalla otsahiuksesi niin, että ne kaartuvat pyörtäen sivuille. Kokoa loput hiukset sitten korkealle ponihännälle ja kiinnitä hiukset paikalleen hainhampaalla. Irrota muutamia irtosuortuvia, jotta lopputulos ei ole liian siisti.

Katso alla olevilta TikTok-videoilta lisää kampausvinkkejä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Osittainen lähde: Huffpost

Lue myös:

    Uusimmat