17-vuotias tunnusti puukottaneensa kolmikymppistä Helsingissä – hallusta löytyi kasa epäiltyä amfetamiinia

5:31
Jopa ala-asteikäiset lapset ovat kanniskelleet mukanaan teräaseita Espoossa, kerrottiin vuonna 2019.

Helsingin Lönnrotinkadulla tapahtui lauantaiyönä puukotus, josta epäillään 17-vuotiasta poikaa.

Hätäkeskus ilmoitti poliisilla epäillystä puukotuksesta kello kolman aikaan yöllä. Paikalle meni useita poliisipartioita.

Uhriksi paljastui noin 30-vuotias mies, jota oli puukotettu selkään. Hänet toimitettiin hoitoon sairaalaan.

Teosta epäilty 17-vuotias poika otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Hän ei poliisin tietojen mukaan tuntenut uhria entuudestaan.

Pojan epäillään aloittaneen sanaharkan

Poika myönsi kuulusteluissa puukotuksen. Esitutkinnan mukaan pojalla ja hänen seurassaan olleella 15-vuotiaalla tytöllä oli riitaa, jonka yhteydessä tyttö lähti kävelemään pojan luota.

Poika oli tämän jälkeen mennyt juttelemaan entuudestaan tuntemattomalle miehelle, miehen mukaan pyytäen häneltä tupakkaa tai nuuskaa.

Mies jatkoi matkaansa ja huomasi pojan lähtevän perään. Sen jälkeen hän tunsi lyönnit selässään, jonka jälkeen poika pakeni paikalta.

Mies pystyi vammoista huolimatta soittamaan itse hätäkeskukseen.

– Epäilty 17-vuotias myönsi kuulusteluissa, että hän löi asianomistajaa puukolla. Syyksi hän mainitsi vahvan humalatilan ja sanaharkan asianomistajan kanssa. Esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että hän aloitti itse sanaharkan, tutkinnanjohtaja Marko Forss sanoo poliisin tiedotteessa.

Kaksikon hallusta teräase ja huumeita

Poliisi otti pojan ja tytön kiinni, ja tytön hallusta löydettiin epäilty tekoväline. Poliisin käsitys on, että poika oli antanut teräaseen tytölle.

Poikaa epäillään tapon yrityksestä.

Puukottajaa ja hänen 15-vuotiasta seuralaistaan epäillään myös huumausainerikoksesta, sillä heidän hallustaan löytyi noin 50 grammaa amfetamiiniksi epäiltyä huumausainetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja