Nuorten tappelu kärjistyi puukotukseen Helsingissä – poliisi huolissaan teräaseen alhaisesta käyttökynnyksestä

Epäilty ei ollut poliisille ennestään tuttu, vaan “tavanomainen opiskeleva nuori”.  

Helsingin poliisin nuorisoryhmä on saamassa lähiaikoina valmiiksi esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä, joka tapahtui 21. maaliskuuta Malminkartanossa Helsingissä. 

Poliisin tietojen mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle kahden alaikäisen pojan nahistelusta Snapchat-sovelluksessa. Riidan osapuolet päättivät ratkoa tilanteen kasvotusten. 

Tapahtumapaikalle Malminkartanoon saapui kolme poikaa. Heistä yksi oli täysi-ikäinen ja kaksi muuta 16-vuotiaita. Paikan päällä odotti valmiiksi neljä muuta poikaa, joista kaksi on syntynyt vuonna 2003 ja kaksi vuonna 2004.

Pojat alkoivat lähes välittömästi tappelemaan, ja heitä epäillään puolin ja toisin pahoinpitelyistä. 

Pahoinpitelyn aikana 17-vuotias poika otti mukanaan olleen karambit-veitsen taskustaan ja löi sillä selkään yhtä paikalle tulleista pojista ja aiheutti myös viiltohaavan lonkkaan. Myös häntä pahoinpideltiin. 

– Epäilty kertoi kuulustelussa käyttäneensä veistä puolustautuakseen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kertoo tiedotteessa. 

Tapahtuneesta ilmoitettiin vasta tunteja myöhemmin 

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista vasta useita tunteja myöhemmin, kun puukotuksen asianomistajan äiti oli huomannut asian. Tämän jälkeen poika vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. 

Epäiltyjen jäljille poliisi pääsi kuulustelujen ja omien tutkimuksiensa avulla. 

Poliisin mukaan tapahtumat ovat jatkoa viime vuonna alkaneelle piikille alaikäisten törkeiden väkivaltarikosten tilastoissa.  

– Teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen, tiedotteessa todetaan. 

– Vaikka alaikäisten vakava väkivaltarikollisuus kasaantuu yleensä moniongelmaisille nuorille, tässä tapauksessa pääepäilty ei ole niin sanotusti ”poliisin vanha tuttu”, vaan tavanomainen opiskeleva nuori, Forss kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja