17.3 Lohta, peruna-palsternakkasosetta ja merlot- siirappia

Lohi

  • 4 reilua lohi/taimen/nieriä fileepalaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita. Paista lohipalaa ensin nahkapuoli alaspäin niin, että nahasta tulee rapea. Käännä palat ja ota väri myös lihapuolelle. Nosta lohipalat uunipellille ja kypsennä kalaa 160 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia.

Peruna-palsternakkasose

  • 500 g perunaa
  • 300 g palsternakkaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 75 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Keitä ne kattilassa kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta vatkaimella. Lisää kuumennettu maito ja paloiteltu voi. Lisää suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä kunnes lohi on kypsynyt.

Merlot-siirappi

  • 2 dl merlot- viiniä
  • 2 dl sokeria

Laita kattilaan merlot- viini ja sokeri. Keitä kunnes sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Pidä lämpimänä kunnes lohi on kypsynyt.

Resepti: Antti Rinta-Huumo

Lue myös:

    Uusimmat