13.3. Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

Lohifilee

  • 600 g suomustettua lohifileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • savustuspussi

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Nosta lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta pussi 250 asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kapriskastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl smetanaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • kahden sitruunan mehu
  • 0,5 dl kapriksia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat