Mainos

13.3. Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

Lohifilee

  • 600 g suomustettua lohifileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • savustuspussi

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Nosta lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta pussi 250 asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kapriskastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl smetanaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • kahden sitruunan mehu
  • 0,5 dl kapriksia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Reseptit: Antti Vahtera

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.