100 tölkkiä kertaheitolla sisään! Mullistava pullonpalautusautomaatti rantautui Suomeen: "Parasta tässä on, ettei tyhjiin pakkauksiin enää tarvitse koskea"

Uuteen pullonpalautuslaitteeseen voi kaataa kerralla koko kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä 0:53
Videolla näytetään, kuinka uusi pullonpalautuslaite toimii käytännössä.

Uuteen pullonpalautuslaitteeseen voi kaataa kerralla koko kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä.

Maailman johtava pullonpalautusjärjestelmien valmistaja Tomra on tuonut Suomeen ensimmäisen palautuslaitteen, johon voi kaataa kerralla kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä. Suomen ensimmäinen R1-automaatti sijaitsee Vantaalla K-Citymarket Tammistossa. 

Palautustapahtuma nopeutuu nyt merkittävästi, sillä laitteeseen voi kaataa kerralla peräti 100 muovipulloa ja tölkkiä. 

– Parasta tässä on, ettei tyhjiin pakkauksiin enää tarvitse koskea, vaan ne voi kaataa suoraan automaattiin. Asiakkaat arvostavat nopeaa palautusta ja sitä, ettei käsiä tarvitse liata. Onhan tämä hieno ja asiakasystävällinen laite. Kun laitteen on nähnyt toiminnassa, miettii, miksei tätä ei ole keksitty aiemmin. Asiakkaiden tarvitsee vaan kaataa tyhjät juomapakkaukset automaattiin, ottaa kuitti ja tulla ostoksille, toteaa K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen.

Vähentää myös pullonpalautuksen jonoja

R1-palautuslaite lanseerattiin viime marraskuussa jo Norjassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. 

Tomran mukaan uusi R1-laite on jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset pullonpalautusautomaatit, joihin palautetaan yksi juomapakkaus kerrallaan. Näin ollen myös pullonpalautuksen jonot vähenevät. 

– Pullojen ja tölkkien palauttaminen suoraan kassista kaatamalla mullistaa pullonpalautuksen. Suomalaiset ovat maailman ahkerimpiin kuuluvia kierrättäjiä. Pullojen ja tölkkien kierrätysaste on meillä huippuluokkaa. Mitä sujuvampaa, vaivattomampaa ja siistimpää palauttaminen on, sitä useampi myös palauttaa tyhjät juomapakkauksensa samalla, kun hoitaa muut päivittäistavaraostoksensa, toteaa TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti

Norjassa ja Ruotsissa sekä kuluttajat että kauppiaat ovat ottaneet uuden automaatin todella hyvin vastaan. Palautuskerrat R1-myymälöissä ovat lisääntyneet merkittävästi, parhaimmillaan jopa 60 prosenttia. 

Lähde: Tomra

Lue myös:

    Uusimmat