10-vuotias poika kuoli sukulaisvierailun jälkeen – syyksi epäillään influenssaa: "Herättää monia kysymyksiä"

Miten suojautua influenssalta? 13:00
Videolla asiantuntija kertoo, keiden kannattaa ottaa influenssarokote.

Perheenjäsenten mukaan 10-vuotias Jaxon kuoli influenssaan, mutta viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tätä. Kuolemantapauksesta uutisoi muun muassa People.com-sivusto.

10-vuotias teksasilaispoika Jaxon Campbell kuoli 27. joulukuuta oltuaan vierailulla sukulaisten luona loman aikana. Perheen mukaan kuolinsyy oli influenssa, mutta viranomaiset yrittävät parhaillaan selvittää, oliko syynä virus.

Kuolinsyytä ei ole vahvistettu

Jaxon kävi Coppellin kaupungissa sijaitsevaa peruskoulua. Koulupiiri on kertonut, että vaikka Jaxonilla oli influenssa ennen kuolemaansa, on kuolinsyy vielä vahvistamatta.

Fox Newsin mukaan koulupiirin tiedotteessa todettiin, että "kun tällainen tragedia sattuu eloisalle nuorelle pojalle, kuolinsyy herättää monia kysymyksiä.”

Koulupiirin edustajat kertovat olleensa alusta lähtien yhteyksissä perheen ja paikallisten terveysviranomaisten kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Fox Newsin mukaan Teksasin osavaltio on raportoinut kahdeksasta influenssaan liittyvästä pediatrisesta kuolemasta lokakuun alun jälkeen. Terveysviranomaiset ovat suositelleet kaikkia hankkimaan influenssarokotteen. Ei tiedetä, oliko Jaxon rokotettu.

Influenssan oireita kuume ja lihassärky

Terveyskirjaston mukaan influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitystietulehdus. A-virus on syynä noin 80 prosenttiin todetuista tapauksista.

Suomessa influenssaepidemioita esiintyy joka talvi. THL:n mukaan valtaosa tartunnan saaneista on oireettomia.

Influenssan oireita voivat olla esimerkiksi korkea kuume ja lihassäryt. Lisäksi voi olla nuhaa ja kurkkukipua. Oireet muistuttavat flunssan eli nuhakuumeen oireita, mutta ovat kuitenkin keskimäärin ankarammat.

Perusterveellä ihmisellä kuume ja särky häviävät yleensä 3–5 päivässä. Suoraan influenssasta aiheutuvat kuolemat ovat harvinaisia. 

Tehokkain tapa torjua influenssaa on rokotus. Hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskintätekniikka voivat myös ehkäistä tartuntaa.

Juttua korjattu 14.1.2020 klo 8.18: Poistettu virheellinen tieto siitä, että Coppell sijaitsisi Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat