Rikard Grönborgia pidettiin kahjona – nyt Kari Jalonen puki Tapparan salaisuuden sanoiksi: "Tein sen saman jutun"

Tappara teki valtavan muutoksen kahden mestaruuden jälkeen – Kari Jalonen haki asiasta kuvaavan esimerkin Sveitsin kautta 8:01
Tappara teki valtavan muutoksen kahden mestaruuden jälkeen – Kari Jalonen haki asiasta kuvaavan esimerkin Sveitsin kautta.

MTV Urheilun asiantuntija Kari Jalonen nosti esiin puhuttelevan seikan Tapparan tämän kauden pelitavasta avausfinaalin studiossa lauantaina.

Kahden edelliskauden mestarin otteet puhuttivat paljon varsinkin alkukaudella, kun ruotsalaisen Rikard Grönborgin komentoon siirtyneet kirvesrinnat käänsivät peliä ja karvasivat vastustajaa aiempaa huomattavasti railakkaammin. Muutos aiempaan oli valtava.  

Kun runkosarjassa Tappara voitti usein myös maaliodottamien vastaisesti, nousi epäilys siitä, ettei joukkue välttämättä näe pitkää kevättä Grönborgin opein. Toisin kuitenkin kävi, sillä nyt se johtaa Pelicansia finaalisarjassa 1–0-voitoin.

Kari Jalonen, joka on luotsannut joukkueitaan lukuisiin mestaruuksiin SM-liigassa ja Sveitsissä, näkee Grönborgin Tapparassa yhtäläisyyksiä omaan historiaansa. 

– Hänkin (Grönborg) puhui, että alkuun mentiin vähän hullun lailla. Ensin pitää antaa se lupa mennä ihan reilusti yli, aloitti Jalonen, jonka mukaan "pois oppiminen vanhasta on aika vaikeata". 

– Minä olen joskus aikanaan tehnyt tuolla Bernissä sen saman jutun. Aloimme karvata ylikovaa. Annoimme jätkien tehdä virheitä. Meille kolisi siitä omiin, mutta toimme sen jälkeen sen viisauden mukaan, ja saimme sen kovan aggressiivisen karvauksen ajettua sisään. 

– Kyllä (Tapparan) valmentajat ovat tehneet hyvän työn tässä. Ja myös pelaajat, että ovat lähteneet mukaan tähän, Jalonen summasi. 

Pääkuvan videolla Tapparan kapteeni Otto Rauhala puhuu muutoksen tuulista joukkueessa, minkä jatkoksi Jalonen ja toinen Janne Pesonen analysoivat kauden Tappara-tarinaa sekä Rauhalon roolia siinä. Alla puolestaan avausfinaalin maalikooste.  

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan Pelicansin kotikaukalossa maanantaina kello 18.30 alkaen. Se on katsottavissa MTV Katsomossa. 

Maalikooste: Tappara - Pelicans 5:02
Maalikooste avausfinaalista Tappara–Pelicans.

Lue myös:

    Uusimmat