Kehonrakentaja Neil Currey, 34, löytyi kuolleena – vanhemmilta karmaiseva viesti taustoista

Viime syyskuussa kuolleena löydetyn kehonrakentaja Neil Curreyn, 34, vanhemmat ovat kertoneet poikansa synkistä viimeisistä vaiheista.

Kehonrakennuksen arvostetuimmassa huippukilpailussa Mr. Olympiassakin urallaan kisannut Currey löydettiin elottomana asunnostaan syyskuussa 2023.

Sheffieldissä toteutetussa kuolemansyytutkimuksessa on nyt selvinnyt, että Currey menehtyi metamfetamiinin ja kokaiinin käytön seurauksena ja että hänen kehonsa kärsi pitkäaikaisesta anabolisten steroidien käytöstä. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Katkaisi välit vanhempiinsa

Curreyn vanhempien mukaan Neil Currey kamppaili pituus-/painosuhteensa kanssa ja oli tullut riippuvaiseksi steroideista. Nigel ja Sandra Currey arvioivat käsistä karanneen steroidien käytön vaikuttaneen haitallisesti Neilin mielenterveyteen ja johtaneen tämän kuolemaan.

Neilistä oli tullut hänen vanhempiensa mukaan vuoden 2023 alkuun mennessä todella eristäytynyt ja masentunut". Neil katkaisi välinsä perheeseensä.

"Ilman steroidien käyttöä mahdotonta kilpailla"

Nigel ja Sandra Currey kuvasivat aineiden käytön olevan hyväksytty käytäntö kehonrakennuksessa.

– Ilman steroidien käyttöä on mahdotonta kilpailla, vaikka sitä kutsutaan huijaamiseksi missä tahansa muussa urheilulajissa, pariskunta katsoi.

"Elämämme ei ole enää ennallaan"

Neil Currey oli vanhempiensa mukaan ollut aina urheilullinen ja pelannut ennen myöhempää kehonrakennusuraansa jalkapalloa 17-vuotiaaksi saakka. Myös personal trainerina toiminut Neil oli vanhempiensa sanoin karismaattinen, todella suosittu ja luontaisen hauska persoona.

– Hän valaisi huoneen, ja hänellä oli ihana hymy, joka valaisi hänen kasvonsa.

Hyväntekeväisyysjärjestö

Neil Currey kilpaili Mr. Olympiassa vuonna 2022 ja sijoittui miesten klassisessa fysiikassa 16:nneksi. Hän oli voittanut samana vuonna New York Pro -kilpailun. 

Curreyn kuoleman jälkeen on perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, jonka on määrä varoittaa nuoria steroidien väärinkäytöstä. 

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat