Yrttiviinietikka
Yrtit tekevät tavallisesta viinietikasta makuelämyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3–4 dl viinietikkaa
- 1 dl yrttejä
Valmistusohje
Hienonna yrttejä hieman ja laita ne lasipurkkiin, jossa on happoa kestävä kansi. Kaada etikka yrttien päälle ja säilytä seosta pimeässä huoneenlämmössä noin kolme viikkoa silloin tällöin purkkia ravistellen.
Maistele etikkaa ja siivilöi se, kun yrtit ovat mielestäsi antaneet riittävästi makua. Siivilöinnin jälkeen etikka kannattaa vielä suodattaa suodatinpussin läpi, jotta siitä saadaan kirkasta.
Pullota valmis etikka puhtaisiin pulloihin ja sujauta kuhunkin pulloon oksa sitä yrttiä, jolla etikka on maustettu. Säilytä etikkaa jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka