Yrttisilakat
Kesään kuuluvat uudet perunat ja maukas kotimainen kala. Öljyyn säilötyt silakkafileet saavat makua kirpeästä sitruunasta ja voimakkaista tuoreista yrteistä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 dl hunaja-omenaviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl suolaa
- 1 tl valkopippureita
- 600 g silakkafileitä
- 1 iso sitruuna
- rosmariinia
- timjamia
- oreganoa
- n. 2 dl kasviöljyä
Valmistusohje
Laita kaikki liemiaineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi.
Poista silakka fileistä nahat. Laitan nahattomat fileet jäähtyneeseen liemeen ja anna marinoitua kylmässä puoli vuorokautta.
Valuta liemi fileistä. Siivuta sitruuna ohuiksi siivuiksi ja leikkaa yrteistä sopivia oksia.
Laita puhtaan lasipurkin pohjalle pari siivua sitruunaa ja oksat kutakin yrttiä. Laita purkkiin seuraavaksi kerros silakkafileitä ja sitten taas sitruunaa ja yrttejä. Jatka kunnes purkki on täynnä.
Kaada öljy purkkiin. Voit käyttää oliiviöljyn ja rypsiöljyn sekoitusta tai pelkkää rypsiöljyä. Kääntele purkkia, jotta öljy pääsee valumaan kunnolla pohjalle saakka. Kaada öljyä niin paljon, että purkin koko sisältö peittyy. Lisää öljyä seuraavana päivänä jos tarpeen.
Anna fileiden tekeytyä jääkaapissa 2 – 4 vrk ja tarjoile salaatin ja uusien perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa