- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 dl ohraa
- 1 sipuli
- nippu persiljaa tai lehtipersiljaa
- tuoretta timjamia
- 1 sitruuna
- nokare voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Liota ohraa yön yli kylmässä vedessä. Huuhtele se ja keitä kypsäksi runsaassa suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele, jotta ohra pysyy irtonaisena. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit ja raasta mukaan sitruunankuori ja purista mukaan mehu. Paista sipulia ja ohraa voissa. Lisää lopuksi yrtit ja sitruunamehu. Mausta ohra suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!